Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
OSTATI ILI OTIĆI

ISKUSNI VEZNJAK U IZOLACIJI KALKULIRA O OSTANKU U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU Jedan je od najplaćenijih, ali i jedini koji je odbio 'rezanje' plaće...

Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. svibanj 2020. 18:19

Krajem prošlog tjedna uprava Gorice odlučila je o kriznom rezanju plaća u klubu po modelu 50-25-25, a jedini igrač koji još nije prihvatio takav rasplet je 29-godišnji Jiloan Hamad. Nekadašnji reprezentativac Švedske, a sada Iraka, po narodnosti Kurd, a rođen u zatvoru u azerbajdžanskom Bakuu (kakva sudbina pripadnika naroda bez nacionalne države), tražio je vrijeme da o novoj ponudi dobro razmisli. Ugovor za Goricu veže ga do 31. svibnja sljedeće godine, u kategoriji je najplaćenijih u klubu (6000 eura mjesečno), a trenutačno ne trenira sa suigračima jer odrađuje 14-dnevnu samoizolaciju budući da se prije sedam dana vratio u Hrvatsku iz inozemstva i usput 24 sata boravio na aerodromu jer su se otegnule procedure.

Baš ta samoizolacija donijela mu je vrijeme za kalkuliranje jer ionako ne može na trening, ali posve je jasno da je odluka samo na njemu. Klub je svoj stav definirao i u slučaju da Hamad odbije ponudu, uslijedit će prijevremeni raskid ugovora ili sporazumno ili arbitražom.

Varazdin, 040320.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 25. kola 1. HNL Varazdin - Gorica.
Na fotografiji: Drozdjek i Hamad Jiloan Mohamed.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX

Ofenzivni veznjak doveden je prošlog kolovoza s preporukama kreatora igre, kojeg se u Velikoj Gorici traži još od ulaska u 1. HNL, ali početna nada s vremenom se pretvarala u upitnike. Kod bivšeg trenera Jakirovića nije se Hamad izborio za mjesto standardnog prvotimca, nije iskazao liderske osobine kakve su se tražile, a jedan gol i tri asistencije u 16 prvenstvenih nastupa nisu učinak za željenu prevagu njegove momčadi.

U tri utakmice kod novog trenera Dambrauskasa u jednoj je igrao 76 minuta (pobjeda protiv Istre) i bio vrlo dobar, potom je u remiju u Varaždinu odigrao slabo samo poluvrijeme, da bi u porazu protiv Lokomotive ostao na klupi.

Dakle, i kod Dambrauskasa sudbina mu se doima neizvjesnom, a s obzirom na šesto mjesto Gorice i veliki zaostatak za petim i četvrtim (sedam i 10 bodova) lako se može dogoditi da će završnicu prvenstva igrati mlađi igrači i oni koji sigurno ostaju za sljedeću sezonu.

Na Hamadovu poziciju pretendira mladi litavski as Paulius Golubickas i realno je očekivati da će on kod Dambrauskasa biti u prvom planu. Stoga je Hamadov ostanak u Velikoj Gorici pod velikim upitnikom, ma kako se raspleo aktualni slučaj oko smanjenja njegove plaće...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:14