Maja Zlatevska / Cropix / CROPIX
EKSKLUZIVNO U JUTARNJEM LISTU

ISTINA O FENOMENU ZBOG KOJEGA DINAMO GUBI NASLOV PRVAKA Glavni 'krivac' otkriva: Evo zašto i kako je junak HR nogometa otišao s Maksimira!

Bivši trener i legenda Dinama Zlatko Kranjčar objasnio je za Jutarnji list slučaj 'Franko Andrijašević'.
Piše: Zlatko KranjčarObjavljeno: 21. veljača 2017. 09:09

"Svaki novi pogodak Franka Andrijaševića za Rijeku potencirat će pitanje moje odgovornosti u krojenju Dinamova rostera prošlog ljeta, pa da skinemo to pitanje s dnevnog reda", piše Cico u komentaru za Jutarnji.

"Franka nisam bacio na transfer listu, nisam ga čak niti prekrižio kao kandidata za dres iako mu nisam bio spreman jamčiti veliku minutažu; samo sam se prilagodio zahtjevima klupske politike koja je po svaku cijenu željela dovesti Marka Leškovića i s njim zabetonirati obranu. Budući da je Rijeka inzistirala da ovaj “deal” bude upakiran u formu “novac plus Andrijašević” i da je sportski direktor Marijan Vlak blagoslovio takvu trampu, ostao sam bez manevarskog prostora.

Navedeni detalj presudna je kockica u mozaiku oko Andrijaševića, tek nakon toga možemo razgovarati o ostalim dijelovima slagalice. Kada sam se vratio u Maksimir, prioritet je bio provući se kroz kvalifikacijsko sito Lige prvaka, ugurati se u skupinu i zaraditi novac koji će, između ostalog, pomoći Dinamu da izbjegne prijetnju sankcijama zbog kršenja normi Fifinog financijskog fair-playa. Zbog te su prijetnje, uostalom, prodani i Pjaca i Rog. U takvim okolnostima morao sam postupati pragmatično. Odlučio sam da će momčad igrati u sustavu 4-2-3-1 i na mjesta defenzivnih veznjaka nominirao sam Ćorića i Machada...", objašnjava Kranjčar.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:26