Goran Šebelić/CROPIX
REMI U PULI

Istra i Rijeka podijelili bodove, Bačelić-Grgić i Kreilach precizni s bijele točke

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. ožujak 2013. 20:59

U vrlo dobroj utakmici Istra 1961 i Rijeka odigrali su bez pobjednika 1:1. Sukladno svemu viđenom moglo bi se reći da je rezultat realan. Bilo je šanse za golove na obje strane, ali nakon realiziranih 11-eraca mreže se više nisu tresle.U početku je Istra 1961 bolje otvorila utakmicu. Prema očekivanju, Zeleno-žuti su se rastrčali po travnjaku i počeli napadati prema bivšem im vrataru Manceu. Rijeka kao da je očekivala takav početni elan domaćih te su se ograničili na čuvanje prostora i smirivanje ritma. .

Za razine HNL-a u Puli se igralo vrlo dobrim ritmom. Bilo je primjetno da jedni i drugi žele pobijediti utakmicu te su se izmjenjivali u napadima. Doduše, Riječani su u prvom dijelu zgusnuli redove u sredini i tipovali na brzo otvaranje i polukontru.

1:0 - Bačelić-Grgić (11m)

Križman je bio usamljen između 3-4 braniča Rijeke i bilo mu je teško prodrijeti prema kaznenom prostoru. Jednom kad mu je to uspjelo. Mujanović ga je neoprezno srušio i Puljani su zaradili kazneni udarac kojeg je Bačelić-Grgić sigurno realizirao.

Slavlje Puljana, međutim, nije dugo trajala.

1:1 - Kreilach (11m)

Dubinska lopta prema Brezovcu, koji je uletio u 16-erac, uhvatila je u raskoraku obranu Zeleno-žutih, te su Budicin i Anđelković u sendviču srušili riječkog vezista. Šimčić je odmah, kao u slučaju pulskog jedanaesterca, odmah pokazao na bijelu točku, s koje je šut Kreilacha završio u lijevom donjem kutu Ježine...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:27