Ante Čizmić / Cropix
REAKCIJE TRENERA

Ivan Katalinić: Mi smo svoju šansu propustili još u Dugopolju

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. kolovoz 2011. 13:16

Trener Splita Ivan Katalinić nije bio od velikih riječi na medijskoj konferenciji nakon susreta na Craven Cottageu, prenosi Slobodna dalmacija.

- Mislim da smo mi izgubili u prvoj utakmici u Dugopolju. Tada smo bili puno bolja momčad od Fulhama, odigrali smo vrlo kvalitetno, ali nismo zabili. Normalno je bilo očekivati da Fulham iskoristi prednost domaćeg terena i podršku svojih navijača - pojasnio je pripadnicima sedme sile Katalinić.

U drugom poluvremenu njegova momčad bila je znatno bolji rival, ali nije uspjela to materijalizirati kao ni u prvom susretu na stadionu Sportskog centra Hrvatskih vitezova.

- Imao je Fulham već tada 2:0 i oni su jednostavno s tim kapitalom kontrolirali susret - rekao je Katalinić, a domaći novinari su ga nakon toga glasno prozvali na presici preskromnim. Katalinić koji nije propustio priliku da zaželi sreću Fulhamu.

- Čestitam Fulhamu na zasluženoj pobjedi i želim im sve najbolje u nastavku natjecanja.

Na gostujućeg trenera Martina Jola moralo se čekati čak pola sata dok se pojavio pred novinarima.

Najzadovoljniji je naravno bio igračem susreta Johnsonom koji je zabio i iznudio jedanaestarac. Prolazak Fulhama protiv Splita činilo se kako je za njega nešto sasvim normalno iako su 'crveni' namučili njegovu momčad.

- Kada je zdrav i spreman Johnson je jedna od naših udarnih snaga. Sve smo spremniji za početak prvenstva. Naporno smo radili. Zadovoljan sam rezultatom, ali nisam zadovoljan onim rekreacijskim pristupom iz prve utakmice u Hrvatskoj. Možda smo mogli u prvom dijelu i uvjerljivije voditi. U posljednjih pola sata utakmice vidjelo se kako smo prilično umorni od treninga i priprema. Možda prije početak Premiershipa povedem igrače na roštilj kao neku vrstu team buildinga - rekao je Jol, a na upit gdje ispalio je Nizozemac.

- Kod mene doma!

Vuković: Propustili smo veliku priliku

Nakon susreta igrači Splita su žalili za propuštenom prigodom, ili točnije prigodama, što onima u drugom poluvremenu susreta u Londonu, što onima u Dugopolju.

Za proći momčad poput Fulhama mora se biti na visini zadatka svih 180 minuta okršaja.

- A što uopće reći nakon ovakvog susreta? U prvom dijelu nismo bili pravi i to se vidjelo, jednostavno se nismo snašli. Fulham je zasluženo poveo, no upravo u trenucima kada smo se potpuno vratili u susret i kada se činilo da ćemo zabiti uslijedio je jedanaesterac. Žao mi je što se barem postignutim pogotkom nismo oprostili od Europe. Tek se sada vidi koliku smo priliku propustili - priznao je nakon utakmice vratar Splita Andrija Vuković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:31