Ronald Gorsic / CROPIX
TOMASOV KAO OPOMENA

Ivan Pešić popustio pod pritiskom Hajduka! Odrekao se odštete i vraćen u prvu momčad

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. travanj 2012. 00:34

Ivan Pešić dva mjeseca trenirao je po posebnom programu, jer nije pristao promijeniti uvjete ugovora s klubom. Međutim, nakon dva mjeseca odlučio je prihvatiti uvjete Hajduka i od jučer je ponovno u kadru prve momčadi, u trenažnom procesu Miše Krstičevića.

Od početka veljače Pešić je trenirao u Primorcu, ali nije igrao utakmice. Prošle jeseni bio je u kadru Balakova, no, nije upisao prvoligaški debi. Tijekom zimske stanke, s drugog kata Poljuda dobio je zahtjev za smanjenje ugovora. Dugo se Pešić opirao, nije želio promijeniti uvjete, ali na kraju nije imao izbora.

Propuštena jesen, pa loš status na proljeće, to nije put kojim bi trebala ići karijera 20-godišnjaka. Pešić je pristao kompletnu odštetu prepisati Hajduku i time dobio 'zeleno svjetlo’ za povratak iz Stobreča.

Pešić je samo nastavio niz, malu kolonu u kojoj su se ove zime našli Tomasov, Radošević, Džoni, Jelavić i Tomičić. Ukupno s Pešićem šest igrača koji su došli pod udar nove klupske politike sklapanja, odnosno rezanja ugovora. Na primjeru Tomasova svima su na Poljudu pokazali koliko su daleko spremni ići.

Izgubljeno je pet milijuna kuna zbog neproduljenja ugovora s Tomasovom, ali kada su u Hajduku ušli u takav rizik s jednim od najboljih igrača, onda je jasno da su s perspektivnim profesionalcima na početku karijere još spremniji riskirati. Hajdukov kadar ima gotovo 80 igrača (uključujući i stipnedijske ugovore), a zna se u kakvom je stanju blagajna, pa pojedinac mora biti extra klasa da bi se klub za njega zauzeo.

Na Poljudu je trenutačno zadaća isplivati iz mora financijskih problema, a u takvom opredjeljenju nogometni pogon mora patiti. Jasno je da pate i igrači, ali u doba surove tranzicije svatko se bori za svoju 'koricu kruha’.

Uzmi ili ostavi



Hoće li se na ovu priču referirati Sindikat igrača, pitanje je koje će se sigurno negdje postaviti. Ali klub je taj koji diktira uvjete i uvijek je korak u prednosti. Pešić je to shvatio, nije čekao tko će reagirati u njegovu zaštitu i nakon pristanka na klupske uvjete više ne trenira u stobrečkom Primorcu. Vikendom može i zaigrati za Hajduk, a ne kao do sada gledati utakmice s tribina. To je surova stvarnost aktualnog trenutka u Hajduku, gdje se stvari rješavaju s naslovom 'uzmi ili ostavi’.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 23:07