Drago Sopta/CROPIX
DESET DANA IZ PAKLA

Ivan Rakitić o sukobu s izbornikom: 'Nisam zaslužio Štimčevu ljutitu reakciju'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. rujan 2012. 00:30

U srijedu se vraćao avionima iz Bruxellesa via Madrid u Sevillu. Dakako, bio je razočaran. Nema sretnog igrača koji se osjeća prvotimcem, a onda ispadne iz momčadi i još doživi trenerovu kritiku! Ivan Rakitić prilično je teško podnio te situacije, koje je etiketirao kao “najgorih deset dana u karijeri”. Je li se što u međuvremenu promijenilo u razmišljanjima...

- Ne, nisam onaj koji mijenja stavove. Proteklih deset dana doista mi je najgori period u karijeri i želja mi je što prije zaboraviti sve što me, na osobnom planu, snašlo! - kazao nam je Rakitić nakon što je u četvrtak prijepodne odradio trening u Sevilli.

Što kažu vaši u klubu?

- Oni su me odmah nazvali pitajući jesam li ozlijeđen budući da nisam igrao u Bruxellesu. Sportski direktor je gledao obje naše utakmice i on mi kaže da je iznenađen kritikama na račun moje igre s Makedonijom odnosno izostankom u Bruxellesu. No dobro, to je iza mene i želim se koncentrirati na sljedeće utakmice.

Morate prije razjasniti svoje viđenje “deset najgorih dana”. Činjenica je da protiv Makedonije niste bili na očekivanim razinama?

- Mislim da nisam bio tako loš protiv Makedonije da bih zaslužio tako oštru izbornikovu reakciju. Statistika je pokazala da sam dosta trčao, imao brojna i precizna dodavanja. Slažem se, kako mi je Štimac naglasio, da sam se previše vraćao do stopera po loptu. Nisam ja od onih koji neće prihvatiti kritiku. Ona će me motivirati da u treningu i utakmica otklonim te manjkavosti...

Kad ste razgovarali, nakon Makedonije?

- Da, izbornik mi je rekao da nije zadovoljan mojim nastupom. Ne slažem se u svemu što je kazao, ali rekoh, prihvaćam kritiku i na meni je da sada nastavim dobro raditi te igrati u klubu. Tako ću se sljedeći put u reprezentaciju vratiti još spremniji i, siguran sam, povratiti svoje pozicije.

Prilično ste samouvjeren?

- Uvijek sam vjerovao u sebe, pa me neće pokolebati jedna loša faza. Za ove utakmice sam došao maksimalno spreman i motiviran, kao i uvijek kad igram za Hrvatsku. Meni je to velika čast i obveza pa stalno radim na sebi kako bih bio ne samo član prve postave nego da prerastem i u vođu reprezentacije. Siguran sam da imam potencijale za tako nešto.

Znači sa Štimcem nema trzavica, nakon što ste u Bruxellesu bili na klupi?

- Nema trzavica! Pa neću sada zamjerati izborniku što me stavio na klupu, iako iskreno, u Bruxellesu sam očekivao da ću igrati. Ne mogu biti sretan što nisam nastupio, ali to je stvar izbornikovih odluka. Mene je, ponavljam, iznenadila samo njegova ljuta reakcija, mislim da je nisam zaslužio. Uvijek dajem sve od sebe kad igram. Čast mi je da sam dio reprezentacije i prirodno je da kao svaki igrač koji dođe jednostavno želi igrati.





CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 10:06