Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
SLAVEN B. - RIJEKA 1-1

Ivan Vargić spašavao blijede Riječane, Andrej Kramarić ponovno strijelac

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. studeni 2014. 22:02

Novi trener poveo je Slaven Belupo u ogled s Rijekom, v. d. sportskog direktora Josip Omrčen-Čeko preuzeo je momčad nakon smjene Elvisa Scorije. Našao se u nezahvalnoj ulozi, debitirao je protiv hrvatske momčadi koja je u najboljoj formi, koja u svojim redovima ima niz odličnih pojedinaca i koja se sjajno predstavlja na hrvatskim i europskim travnjacima. Farmaceutima bodovi trebaju za goli život, a gledatelji su u velikom broju došli vidjeti što će prikazati nakon 'šok-terapije' i odlaska trenera koji ih je proljetos ostavio u ligi.

Novi su bili i dresovi domaćih, ali momčad se nije previše promijenila. Omrčen-Čeko odlučio se za novi sustav igre, ispred Parackog su u vezi bili Brlek i Crepulja, na bočnim ofenzivnim pozicijama Mirić i Ozobić, a u špici usamljeni Glavina. Matjaž Kek je iza Kramarića postavio Jugovića, Kvržića i Sharbinija, može se reći da ni kod gostiju nije bilo prevelikih iznenađenja glede početne postave.

Rijeka je od početka stisnula domaćina na njegovu polovicu, i već u 4. minuti Kvržić se nakon pogreške Slavenove obrane našao sam pred vratarom Kardumom koji je izvrsnom reakcijom spasio čisti pogodak. Farmaceuti su se koncentrirali na obranu, agresivno ulazeći u duele. Bilo im je važno sačuvati vlastitu mrežu, a iz kontre - što bude. Jedna takva situacija dogodila se u 10. minuti, Ozobić se našao sam pred Rijekinim vratima, ali se spetljao i velika prilika je propala.

U 15. minuti pomutnju pred domaćim vratima izazvali su Kvržić i Kramarić, no nisu bili dovoljno konkretni. Minutu prije pogotka Kramarića s bijele točke u dobroj situaciji našao se Glavina, no odlučio se na solo-prodor umjesto da je poslužio bolje postavljenog Mirića. Kazna je odmah stigla na drugoj strani, a tragičar je ispao Grgić. Kramarić takve prilike ne propušta i Rijeka je bez previše muke došla do prednosti.

Još jednu priliku za povećanje vodstva imao je Kramarić, u 43. minuti tukao je s ruba kaznenog prostora, a Kardum je izvadio loptu ispod grede. Na odmor su gosti otišli s minimalnom prednošću, a Slaven im nije ozbiljnije zaprijetio. Ipak su domaći s više odlučnosti krenuli u nastavak, u 52. minuti Vargića je iz daljine testirao Melnjak, a izjednačenje je stiglo nakon sat vremena igre, iz dobre akcije u kojoj su Farmaceuti imali i dosta sreće.

Pogodak je dao krila domaćima, koji su zaigrali s još više žara i borbenosti, te su sve opasnije nadirali na suparničku polovicu. Kek je pokušao uvođenjem Zeca i Močinića nešto promijeniti, no Slavenova je defenziva radila dobar posao.

Do kraja utakmice Vargić je dva puta spašavao ispred svojih vrata, ali bez obzira na to, Farmaceuti su osvojili velik bod koji će im dati puno samopouzdanja u daljnoj borbi za opstanak, dok je Rijeka izgubila dva vrijedna boda u utrci za prvo mjesto.

POGOCI

0:1 Kramarić (35-11 m)

Domaći kapetan Grgić skrivio je jedanaesterac u 34. minuti, Kvržićeva lopta pogodila ga je u ruku i za Gabrila nije bilo nikakve dvojbe. Kardum je pogodio stranu, bacio se u svoj donji lijevi kut, ali je Andrej Kramarić tukao snažno i precizno.

1:1 Ozobić (60)

Nakon akcije Purića i Crepulje, Cesarec je gurnuo loptu u for, a Tomečak ju je skrenuo prema Filipu Ozobiću, koji je nekako uspio progurati loptu ispod Vargića za izjednačenje rezultata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 17:07