TRENERI NAKON DERBIJA

Ivanković: 'Vjerovali smo do zadnje sekunde'; Kek: 'Dinamo je zasluženo slavio'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. listopad 2013. 23:52

Do sudačke nadoknade Ivan Vargić je držao Rijeku na životu. Bod za Matjaža Keka bio je poput Učke nakon što su se 'modri' propisno ispromašivali u derbiju. Međutim, onda je iz prekida Zvonko Pamić nabacio a Soudani naklonom glave ostavio tri boda u Maksimiru.

- Da krenem nabrajati tko nam sve nedostaje do sutra bi trajalo. Međutim, Dinamo je bio bolji. Imali su više šansi i zasluženo su slavili – priznao je Matjaž Kek koji se osvrnuo i na glasine kako smo u Maksimiru svjedočili okršaju dva Dinama.

- Onda su valjda gledatelji zadovoljni nakon ovakve predstave Dinama 1 i Dinama 3 – s ironijom se poslužio Kek.

A ironija definitivno nije trebala Branku Ivankoviću koji je s trijumfom u derbiju skinuo pitanje svoje trenerske sudbine s dnevnog reda.

- I prije sam rekao da o otkazu ne razmišljam. Ako bi kojim slučajem i otišao, to bi bilo uzdignute glave. U pet susreta koje smo igrali svaki je puta igrač utakmice bio vratar suparničke momčadi. To je naša sudbina – otelo se Ivankoviću.

- Čestitam igračima na želji, hrabrosti i upornosti. Vjerovali smo do zadnje sekunde i to nam se vratilo na najbolji način. Ovaj trijumf treba okrenuti neke stvari. Pružiti nam novi elan u radu i korekciji – naglasio je Ivanković koji nije baš najbolje primio konstataciju da je Dinamo bez Sammira izgledao bolje nego onaj sa Sammirom...

- U ovoj sam utakmici trebao igrače koji su apsolutno spremni. Iako je Sammir htio igrati nisam ga želio korisiti pa izvaditi nakon poal sata igre – objasnio je trener Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:42