Zeljko Hajdinjak / Cropix
NAJAVIO SPEKTAKL

Ivanković: 'Želim da momčad pokaže inat i dokažu da ne nose slučajno dres Dinama!'

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 05. listopad 2013. 15:53

Trener Dinama Branko Ivanković došao je dan uoči derbija s Rijekom na konferenciju za medije i najavio kako očekuje dobru utakmicu i vjeruju u pobjedu svoje momčadi.

- Prije svega bih želio čestitati Rijeci na nizu odličnih rezultata kao i remiju u Europa ligi te mislim da je to ujedno i najbolja pozivnica za derbi utakmicu između prve i druge momčadi – kaže Ivanković.

- Očekujem da momčad pokaže pravi inat, da dokažu da mogu i znaju te da ne nose slučajno dres Dinama i vodeća su momčad na ljestvici. Sigurno nisu zaboravili igrati nogomet preko noći. Očekujem dobru igru i tri boda, a ime i snaga protivnika sugeriraju kako nas čeka prava utakmica u istoj takvoj atmosferi gdje vjerujem da će biti puno navijača; naših i njihovih.

Atmosfera u momčadi nije idealna nakon nekoliko lošijih rezultata.

- Sigurno da nije ugodno gubiti utakmice i ne ostvarivati rezultate kakvi se očekuju i mogu napraviti, ali moji igrači su to sve stavili iza sebe, moramo se uzdignuti iznad toga jer nemamo puno vremena "vidati rane". Povratak na pravi put je proces, treba određeni period i velike promjene se ne mogu napraviti preko noći. Prije svega u navikama igrača, a glavna je naglašena agresivnost bez koje danas nema modernog nogometa. Isto tako je tu i kolektivna igra što je vrlo teško brzo napraviti budući da imamo dosta novih igrača; gotovo cijelu novu momčad.

Trener je rekao kako će biti nekih promjena u sastavu.

- Neće biti velikih, ali sigurno će biti nekakvih promjena. Stoper? Addy ili Šimunović će igrati uz Šimunića, a trenutno je ipak bliže Addy jer je potpuno spreman i bio je standardni igrač prije ozljede. Što se tiče napada, sigurno će i tu doći do nekih promjena i razmišljam o tome da Beqiraj ili Čop igraju špicu.

Momčad u subotu ide u karantenu, a za utakmicu će konkurirati 19 igrača među kojima nije Bakary Sare: - Sare nije u konkurenciji nego sam umjesto njega priključio Leku jer sam zaključio da je bolje da je trenutno Jerko uz momčad. Bakary je klasičan defenzivni igrač, tip zadnjeg veznog koji ponekada jednostavno ne paše stilu igre koji ima Dinamo, ali isto tako u pojedinim utakmicama može jako dobro koristiti. On je u Osijeku i Zadru bio korektan i svakako je zadovoljio.

Osvrnuo se trener i na Rijeku.

- Radi se o sjajno ukomponiranoj momčadi, odlično selekcioniranoj i rezultati su ti koji su dodatno dignuli samopouzdanje. Naravno, onda dolazi i sjajna atmosfera u momčadi, a upravo je to ključno za prave rezultate. Benko? Nije on slučajno tu gdje je jer je i prošle sezone bio najbolji strijelac i ponajbolji igrač lige. Uz sve ostale napadače sigurno će biti prijetnja, ali nisu im samo napadači opasni nego cijela momčad i s razlogom su u vrhu hrvatskog nogometa – smatra trener pa biranim riječima nastavlja i o treneru momčadi Matjažu Keku.

- Jako dugo ga poznajem, čak smo radili u isto vrijeme u Saudijskoj Arabiji i rezultati sve govore. Sa Slovenijom je bio jako dobar, a i s Rijekom pokazuje kako se radi o kvalitetnom treneru i Rijeka je njegovim dolaskom napravila odličan posao; nevezano uz to što su se izuzetno pojačali i doveli gotovo cijelu novu momčad.

Trener nije bježao od pitanja o tome u kakvom on osobno raspoloženju dočekuje utakmicu:

- Pretpostavljam da mislite na moj status? Nije to ništa zločesto i to su logična pitanja. Osobno ne razmišljam o tome. Radim svoj posao maksimalno, a smatram da imam dovoljno znanja i iskustva, a često se stvari u sportu znaju okrenuti na krivu stranu. Da ne vjerujem u sebe, momčad i klub – otišao bih. Naravno da sam razgovarao s čelnicima kluba i logično da nitko ne može biti zadovoljan, ali nisam osjetio paniku niti nešto drugo. I dalje smo prvi i sve možemo popraviti.

Za kraj se trener osvrnuo na ligu 10 koja je već u prvom dijelu donijela puno više kvalitetu nogometa:

- Vidjeti ste kako je Lokomotiva jučer izgubila nakon 2:0 prednosti. Hajduk je izgubio od Istre i Osijeka, Rijeka je imala dosta problema, mi u Osijeku i Zadru... Rijeka je kupila cijelu momčad, Split se sjajno pojačao, Lokomotiva ima mladu i neopterećenu momčad, a Hajduk je zadržao kvalitetnu bazu. Ništa to nije čudno, koncentracija kvalitete je puno veća i utakmice su zanimljive. Svi rezultati su mogući, liga je dosta bolja i to je odlično za naš nogomet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:45