Foto: Vojko Basic / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

IVANOVSKI JE NOĆNA MORA LOKOSA, A KRSTANOVIĆA SANJAJU NA POLJUDU Dvoboj napadača obilježit će okršaj, hoće li opet zabiti starim mušterijama?

Piše: Frane VulasObjavljeno: 20. listopad 2018. 16:08

Ono kad si za golove posebno inspiriran protiv baš tog protivnika. Sutrašnji derbi Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj bit će ujedno i ogled s omiljenim protivnikom, najdražom mušterijom za dva napadača koja će se naći na suprotnim stranama.

Hajdukov napadač Mirko Ivanovski (28) najbolji učinak u dosadašnjoj karijeri ima baš u ogledima protiv Lokomotive, dok je s druge strane Ivan Krstanović (35) najubojitiji upravo protiv Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Ivanovski je rekordnih osam pogodaka dosad zabio Lokomotivi, a veteran Krstanović tijekom duge karijere čak 11 golova postigao je vratarima Hajduka.

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

S učinkom osam iz osam noćna mora ‘lokosa’

Lokomotiva očito iz Ivanovskog u pravilu izvlači baš ono najbolje. Makedonski napadač je u svojoj karijeri zabio već osam golova “lokosima” što mu je rekordni učinak kada se gleda po protivniku.

Još je taj učinak dojmljiviji kada se zna da je Ivanovski tih svojih osam pogodaka Lokomotivi zabio u samo osam odigranih susreta. Sedam ih je igrao u dresu svog prijašnjeg kluba u HNL-u Slaven Belupa plus jedan koji je odigrao dosad kao igrač Hajduka. Ivanovski u tim susretima dakle ima učinak od čak gola u prosjeku po utakmici.

U čak tri utakmice protiv Lokomotive Ivanovski je bio dvostruki strijelac. Ivanovski je dosta bio na meti kritika od dolaska u Hajduk, kao i uostalom cijela momčad zbog slabih igara i rezultata, a opet je najbolji strijelac “bijelih” s četiri pogotka (koliko je i Krstanović zabio za Lokomotivu).

No, u prvom ogledu protiv “lokosa” nije zabio. Hoće li sutra opet proraditi protiv stare mušterije?

Hajdukovci ga sanjaju, zabio im je 11 golova u 23 susreta

Jedan od najiskusnijih igrača HNL-a Krstanović kao da je uvijek nekako posebno raspoložen kada je na suprotnoj strani Hajduk, klub čiji dres nikada nije nosio.

U 23 dosad odigrane utakmice protiv Hajduka u prvenstvu i kupu 196 centimetara visoki napadač zabio je čak 11 golova.

Zanimljivo je kako je Krstanović Hajduku zabijao u dresu svih pet klubova čije je dresove nosio u HNL-u. Kao igrač Zagreba zabio je tri gola Hajduka, a identičan učinak imao je i kao napadač Dinama. Dva gola splitskom klubu zabio je kao nogometaš Rijeke, jedan kao član Zadra te dva od dolaska u Lokomotivu. Jedan od ta dva gola zabio je i u prvom međusobnom ovosezonskom susretu ova dva kluba kada je na Poljudu bilo 1:1. I div iz Tomislavgrada triput je svom sutrašnjem protivniku zabio po dva gola na utakmici.

U HNL-u je dosad zabio već 79 pogodaka, po čemu je 10. na All time listi i najbolji od aktivnih nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:49