Ronald Gorsic / CROPIX
SURADNJA IDE DALJE

Ivković trlja ruke: Lee Addy postaje čak 12. dinamovac na posudbi u Lokomotivi

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. siječanj 2015. 08:59

Franko Andrijašević jučer je postao treći igrač koji je ove zime pojačao momčad Lokomotive. Dugo je 23-godišnji Splićanin bio tiha patnja Tomislava Ivkovića, koji nije skrivao da je upravo Andrijašević igrač kakvog želi. S obzirom na to da je Ivković toliko inzistirao na Andrijaševiću, te da ga je u konačnici uspio dobiti na raspolaganje, za očekivati je da će imati i veliku minutažu. Što znači da na Kajzerici ovog siječnja očekuju prodaju jednog od standardnih veznjaka, jer je u sredini terena sada nastala strašna gužva. Jerko Leko “zabetoniran” je na zadnjem veznom, na poziciji ispred njega siguran je i Domagoj Pavičić iza kojeg je sjajna jesen, a nakon dolaska Andrijaševića pod upitnik je stigla minutaža za Damira Šovšića i Luku Begonju. Nije tajna da je Lokomotiva upravo za njih dvojicu ove zime dobila ponude iz inozemstva i da ne bi imala ništa protiv prodaje jednog ili čak obojice igrača ako financijska razina bude odgovarajuća.

Prije Andrijaševića, na posudbu iz Dinama stigli su i Dino Perić te Petar Mamić. Perić je već bio na Kajzerici, ali se nakon samo tri nastupa u plavo-bijelom dresu teško ozlijedio protiv Hajduka 22. veljače 2014. Zbog koljena od tad nije odigrao nijednu službenu utakmicu, no sada je potpuno oporavljen i Ivkoviću će biti od velike koristi na osiromašenim stoperskim pozicijama. Mamić će, pak, tek u ožujku napuniti 19 godina, a dosad je u Prvoj HNL odigrao samo jedno poluvrijeme. Stiže iz Dinama II i za poziciju lijevog beka borit će se s Karlom Bručićem.

Josip Ćalušić je teško ozlijeđen i s obzirom na takvu situaciju nema smisla da i drugi dio sezone provede na posudbi iz Dinama, jer do ljeta sigurno neće opet na travnjak. Tako je, zasad, u redovima Lokomotive ukupno 11 nogometaša koji su pod ugovorom s Dinamom. Uskoro bi im se trebao pridružiti i 12. Ivković je jasno kazao da bi volio još jednog stopera za društvo Tomislavu Mrčeli, Herdiju Prengi i Periću, a izbor je pao na Dinamova Ganca, Leeja Addyja. I njegov dolazak na Kajzericu očekuje se vrlo skoro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 14:13