Kopić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

IVKOVIĆ: 'Zaslužili smo pobjedu, ali to je nogomet. Hajduk je Hajduk'; KOPIĆ: 'Dok sam ja bio u Koprivnici inzistirao sam na poštivanju protivnika'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2018. 23:17

Nogometaši Hajduka još uvijek su bez pobjede u domaćem prvenstvu, nakon što su u subotu u 6. kolu Prve HNL kod Slaven Belupa odigrali 1-1 (1-1).

I Tomislav Ivković, trener Slavena Belupa i Željko Kopić, trener Hajduka, konstatirali su da je njihova momčad bila bliža pobjedi. Na obje adrese igrački su napravili mali korak naprijed.

Željko Kopić, trener Bijelih, ovako je secirao susret:

- Na startu utakmice nismo bili dobri, bili smo daleko od duela, nismo kvalitetno radili pritisak, Belupo nam je naravio dosta problema. Kasnije smo se dizali, s tim da je Posavec obranio jako dobru priliku. U drugom dijelu smo neke stvari razjasnili, taj dio je bio jako dobar, potpuna dominacija, veliki broj napadačkih akcija, ali nismo uspjeli zabiti pobjednički gol.

Nije mu se svidjelo Ivkovićeva izjava da je Slaven bio bliži trijumfu.

- Dok sam bio ovdje u Koprivnici s ljudima u klubu sam inzistirao na poštivanju protivnika i maksimalnoj korektnosti, vidio sam i u najavi da je sada drugačija komunikacija. Naravno, uvijek se može osvojiti bod više ili manje. No, svakome dozvoljavam na ima pravo na svoje viđenje. Kad gledam tijek utakmice mi smo u konačnici bili bliži pobjedi.

Dva boda na dva gotovanja. To je svakako malo.

- Jasno da ovo nije rezultat koji se traži u Hajduku, ali i u Zaprešiću i danas veći dio utakmice igra je pokazala da momci rastu, da usvajaju zahtjeve, da je tendencija napadačke igre prisutna, nedostaje koji gol više. Ima prostora za pomak i u defenzivnom dijelu, ali to očito u ovom trenutku tako mora biti.

S druge strane Ivković je kazao:

- Bogata utakmica, dobra predstava, s puno šansi. Odigrali smo savršemo prvo poluvrijeme i trebali riješiti utakmicu. Napravili smo jako puno šansi, sve kroz igru. U poluvremenu je bila lagana nervoza zbog promašenih prilika, nisam uspio skroz smiriti igrače pa nam ulazak u drugi dio nije bio kakav je morao. Hajduk je tada više riskirao, presjekli su nas, stisnuli, izgubili smo pas igru. Da bismo potom opet počeli stvarati šanse. Kad se sagleda cijela utakmica, bili smo bolja momčad, zaslužili smo pobjedu, ali to je nogomet. Hajduk je Hajduk. Ova igra je ono što želim, samo da to duže traje. Tako će i biti, bitno je da svi igrači budu zdravi, kad budemo svi na sto posto, to će biti ozbiljna ekipa koja zna igrati nogomet i svugdje će igrati na pobjedu - kazao je Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 00:29