Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SASTANCI VEĆ POČELI

IZ ČUDESNOG RUDEŠA STIGLA NAJAVA NOVE SENZACIJE! 'Predsjednik stiže čim završi sezona, oni imaju namjeru napraviti kamp i novi stadion'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. svibanj 2018. 21:25

Suradnja Alavesa i Rudeša je daleko najozbiljniji projekt utjecaja stranog kluba u HNL-u. Rudeš je Alaves u malom i zato pretjeranom čuđenju nema mjesta. Postaviti klub stručno i logistički kvalitetno u Hrvatskoj je uvijek bilo dovoljno da se pokuca na europska vrata.

Premda na utakmicama nećete često čuti viku djece, niti svjedočiti okupljanja starih pajdaša uz piće i pljesak “našim dečkima“, žamoru i posebnom šarmu pripadnosti jednim bojama, što je za kvartovske ekipe itekako karakteristično u Europi. Ali Rudeš ne igra doma nego u Kranjčevićevoj, kakva bi tek bila “priča za zapadne strane“ da ima svoj dom.

Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Predsjednik kluba Ivan Knežević otkriva:

Deset godina ugovora

- Nakon završetka sezone dolazi u Zagreb predsjednik Alavesa. Imamo ugovor na deset godina, ali po svakoj sezoni odlučujemo hoćemo li dalje ili se sporazumno razlazimo. Očekujem da nastavimo suradnju, Alaves ima namjeru napraviti kamp i stadion.

Rudeš
facebbok NK Rudeš / facebbok NK Rudeš

Bum! Stadion! U Hrvatskoj smo se počeli navikavati da stranci grade. Bi li to značilo da se Rudeš vraća kući?

- U Rudešu nema dovoljno mjesta za stadion, tu bi bio kamp. A gdje stadion? To vam još ne mogu reći. Za takve projekte potrebna nam je suradnja s Gradom. Imali smo već jedan sastanak po tom pitanju, no neka oni dođu i kažu, ne želim istrčavati. U Rudešu bi bili uvjeti za Drugu ligu, možda jednog dana i mi krenemo u smjeru da imamo B momčad, pa s njom planiramo kao i neki od prvoligaša doći do drugog ranga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 02:29