Damjan Tadic / CROPIX / Damjan Tadic / CROPIX
GORDIJSKI ČVOROVI

IZ DINAMA SE OGLASILI O DVIJE VRUĆE TEME Evo što misle o upotrebi stadiona nakon potresa, ali i o tome da se juniorski naslov dodijeli Hajduku...

IZ DINAMA SE OGLASILI O DVIJE VRUĆE TEME Evo što u Maksimiru misle o upotrebi stadiona nakon potresa, ali i o tome da se juniorski naslov dodijeli Hajduku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. svibanj 2020. 16:37

Nisu u Maksimiru zadnjih dana komentirali dvije vruće teme, očajno stanje stadiona te 'gordijski čvor' u juniorskoj ligi gdje se još ne zna prvak. No, Krešimir Antolić, član Dinamove Uprave u kamere HNTV-a komentirao je obje teme:

- Stadion je naše krucijalno i strateško pitanje o kojem ovisi budućnost kluba. Mi smo 22. ožujka, odmah nakon potresa, izašli na teren i napravili neke osnovne vizualne preglede te zatražili promptnu reakciju gradskih službi jer vlasnik stadiona Maksimir je Grad Zagreb. Preliminaran pregled stručnjaka napravljen je 9. travnja i njime je dovedena u pitanje struktura istočne tribine što zapravo i nije neko iznenađenje. Naime, i prijašnjih godina stadion Maksimir nije bio ocijenjen najvišim ocjenama. Trenutno imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih ureda da u idućim danima slijedi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija. Dinamo inzistira na stručnom elaboratu iz kojeg ćemo vidjeti što je uporabljivo na stadionu Maksimir. Tribina Istok svakako je najhitnija i tek nakon takvog dokumenta možemo donijeti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Budite sigurni kako klub neće dopustiti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti - rekao je Antolić, koji je potom otkrio i Dinamov pogled na situaciju u juniorskoj ligi:

- Ovo je jedna specifična situacija koja nije riješena propozicijama HNS-a. Pročitali smo odluku IO-a da se prekidaju prvenstva i da je ljestvica konačna. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na jedan logičan, pravedan i sportski način odigra svoju zaostalu utakmicu i da imamo isti broj odigranih utakmica kao i svi drugi te da se onda gleda tko ima više bodova pa da taj bude prvi. Podsjetio bih da je UEFA 24. travnja 2020. donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na kojima bi nacionalni savezi morali rješavati takve stvari. To su načela transparentnosti, objektivnosti i nediskriminacije. Je li diskriminatorno što su Dinamu zavezane ruke da ne odigra svoju zaostalu utakmicu - to prepuštam ljudima da sami zaključe. HNS je legitimna krovna nogometna organizacija i moramo prihvatiti njihove odluke i kad nam nisu po volji. Konačna odluka nije donesena a kada bude, mi ćemo je prihvatiti. No, nadamo se da će se HNS voditi načelima UEFA-e jer nikome ne bi odgovaralo da UEFA odbije takvu odluku ili da ide ozbiljno preispitati odluku za koju će zaključiti da nije zasnovana po spomenutim načelima. Naravno da je ta odluka važna zbog juniorske Lige prvaka. Pa vidjeli ste koliko smo svi bili ponosni na uspjehe juniorske momčadi Dinama za koju nadam se da će igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice. I zato je važno je da se kod donošenja konačne odluke vodimo pravednim i dobrim principima te načelima Uefe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 05:01