TROFEJ NOGOMETAŠ

Izabrana idealna postava HNL-a: U prvih 11 čak šest igrača Rijeke, a četiri dinamovca. Evo u čemu je tajna

Riječani su veći dio sezone igrali najljepši i najefikasniji nogomet
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. svibanj 2024. 10:27

Dinamo je uvjerljivo osvojio naslov prvaka, kao i Kup, ali Rijeka je ta koja u idealnoj postavi sezone ima najviše igrača. U HUNS-ovoj anketi igrači su izabrali idealnu postavu s čak šest igrača Rijeke (Labrović, Pjaca, Galešić, Radeljić, Fruk i Goda), četiri igrača Dinama (Petković, Ristovski, Baturina i Mišić), te jedan Osijeka (Mierez). Hajduk je dugo bio vodeća momčad na ljestvici, ali na koncu se niti jedan igrač s Poljuda nije našao u idealnoj postavi.

Tajna šestorice igrača s Rujevice u idealnoj postavi i nije tako komplicirana. Rijeka je veliki dio sezone igrala najljepši i najefikasniji nogomet. Mladi Niko Galešić (23) je kao stoper zabio četiri prvenstvena pogotka, uz jednu asistenciju. U mnogim drugim momčadima ni ofenzivci nisu toliko zabijali, a Galešić je uz to bio odličan i u obrani, što mu je i primarni zadatak. Nediljko Labrović je konstantno bio jako dobar na vratima, Stjepan Radeljić je možda i najveće iznenađenje sezone, bio je izvrstan kao stoper. Toni Fruk opjevan sa sjajnim asistencijama, imao ih je čak 15, a Marko Pjaca podsjetio je na dane kad ga se gledalo kao krilo svjetskog potencijala.

Dinamovi igrači često imaju problem toga što ih je puno (kvalitetnih) u svlačionici pa se puno rotiraju. Stefan Ristovski, Martin Baturina, Josip Mišić i Bruno Petković ipak su bili temelji momčadi koja je uzela dvostruku krunu.

Osijekov centarfor Ramon Mierez zabio je 19 golova uz 7 asistencija i prvi je strijelac lige. I k tome napadač koji oduševljava velikom trkom i stalnim napadima na zadnju suparničku liniju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 10:27