Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
OPTIMIZAM U PARKU MLADEŽI

IZBACIO JE HAJDUK IZ KUPA I 'SMIJENIO' IM TRENERA, A SADA PORUČUJE: 'Nadam se da ću zabiti i Stipici, znamo se dobro'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. veljača 2017. 13:20

Krilni napadač Splita Ivan Pešić bio je strijelac u zadnje dvije utakmice protiv Hajduka. Na Poljudu je zabio za vodstvo Crvenih koje je Hajduk kasnije preokrenuo, no zauvijek će pamtiti četvrtfinale Kupa kada su on i Sandro Ugrina pod vodstvom Vjekoslava Lokice svojim pogocima režirali preokret eliminiravši Bijele i “smijenili” trenera Marijana Pušnika.

Sada je pred Crvenima nova utakmica s Hajdukom, a svaki bod je bitan za momčad novoga trenera Brune Akrapovića koji je naslijedio Lokicu koji je otišao u Kinu.

Prijatelj s Lokicom

Pešić je zadovoljan pripremama u Turskoj:

- Odlično smo radili u Beleku, odigrali smo četiri vrlo dobre utakmice, posebno protiv Kairata koji je bio najteži suparnik, a na kraju je bilo 0:0. Ta nam je utakmica putokaz za dalje.

Pešić se kod Lokice profilirao u najboljega igrača Splita koji je u prvom dijelu, u Kupu i prvenstvu, zabio pet pogodaka.

- Meni je Lokica dosta pomogao da proigram, puno smo radili i razgovarali, postali smo i prijatelji. Želim mu svu sreću na novom poslu u Kini.

Novi trener Akrapović?

- Tek samo kratko zajedno, ali radimo dobro. On nas nastoji maksimalno opustiti na treninzima. Dojmovi su pozitivni. Igrači su dodatno motivirani, svi se kod novoga trenera žele dokazati, izboriti mjesto u momčadi. Zdrava je konkurencija i to je uvijek dobro.

Znamo kako će igrati

Pešić je u zadnja dva susreta zabijao Lovri Kaliniću, no sada će njega zamijeniti Dante Stipica kojega odlično poznaje kada su zajedno bili juniori Hajduka.

- Znamo se dobro, nadam se da ću postići pogodak i njemu. Međutim, nije važno tko zabije, bitno je da mi izvučemo pozitivan rezultat.

Split nakon Hajduka ide Slavenu Belupu, pa onda dolazi Cibalia.

- Moramo ići utakmicu po utakmicu, zato bi bod protiv Hajduka bio dobar jer mislim da ni Cibalia neće osvajati puno bodova. Daleko je još susret protiv njih, no tu utakmicu moramo dobiti, ona nam je gotovo kao kvalifikacijska. No, prvo moramo odigrati s Hajdukom. Poznajemo sve igrače Bijelih, znamo kako će oni igrati, no puno je važnije da se mi koncentriramo na našu igru, da odigramo što bolje - poručio je Pešić koji bi protiv Hajduka trebao biti kapetan s obzirom na to da će izostati Tomislav Duka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:45