MATIJA DJANJESIC/CROPIX
TEK 17. PO MINUTAŽI

Izgubio je i Rožmanovo i Bišćanovo povjerenje, vrijeme je da ga vrati! Vrijedio je više od milijun eura

Što se dogodilo s igračem za kojeg su bili uvjereni da će ostaviti trag i lijepo napuniti blagajnu?
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. siječanj 2021. 14:25

Odmor se približio kraju, sutra će se nogometaši Rijeke ponovno staviti na raspolaganje svojem treneru Simonu Rožmanu i krenuti na kratke pripreme za nastavak sezone. Ritam će biti paklen, od 19. siječnja i dvoboja s Dinamom u Maksimiru pa sve do 20. veljače i gostovanja u Gradskom vrtu, Riječani će igrati dvije utakmice tjedno.

U takvom rasporedu za Rožmana je jako bitno imati na raspolaganju što više kvalitetnih igrača. Prošle jeseni u prvenstvu je slovenski stručnjak priliku dao 29-orici nogometaša, a jedan od posebnih zadataka bit će mu na visoku razinu vratiti momka koji je po minutaži ove sezone neočekivano tek na 17. mjestu među Riječanima.

Daleko od naslovnica

Ivan Lepinjica službeni je debitantski nastup u dresu Rijeke upisao prije skoro dvije godine, imao je 19 kad ga je Igor Bišćan 22. veljače 2019. ubacio u 83. minuti dvoboja s Rudešom u Kranjčevićevoj ulici umjesto Alexandera Gorgona. Počeo je tada uzlet defenzivnog veznjaka o kojem su se ozbiljno počeli raspitivati brojni europski klubovi, pisalo se o Toulouseu, Freiburgu, Herthi, Udineseu i Standardu iz Liegea, ali i Chelseaju i Tottenhamu.

Međutim, danas, nakon 65 odrađenih utakmica u riječkom dresu u svim natjecanjima, Lepinjica je daleko od naslovnica. U srpnju mu je vrijednost na Transfermarktu narasla na 1,2 milijuna eura, a krajem prosinca pala na 800.000 eura, za njega najniži iznos od rujna 2019. godine.

Što se to dogodilo s igračem za kojeg su mnogi bili uvjereni da će na Rujevici ostaviti dubok trag i potom lijepo napuniti blagajnu riječkog kluba? Lepinjica je prošle sezone bio treći igrač Rijeke po broju odigranih utakmica u svim natjecanjima iza Stjepan Lončara i Antonija Mirka Čolaka te četvrti po minutaži, jer se ispred njega na tom popisu ugurao i Tibor Halilović. Rožman mu je vjerovao, forsirao ga je i kada mu nije išlo, no ta podrška je malo, pomalo kopnila. Trener Lepinjici više ne vjeruje, nije mu više dovoljno dobar. Ne mora Rožman to javno izreći kako bi se vidjelo da je to tako...

Preskočio prosinac

Rijeka je ove sezone odigrala 21 utakmicu u svim natjecanjima, a Lepinjica je sudjelovao na 67 posto tih dvoboja. No samo je dva, ligaški u Šibeniku i kup kod Dilja, odradio kompletna, a samo je na njih četiri bio u udarnih 11. Skupio je tek 449 minuta, 23 % moguće minutaže... U Euroligi nije nastupio nakon ogleda s AZ Alkmaarom u 2. kolu, a Rožman mu nije dao ni minute u posljednjih pet službenih obračuna Rijeke u svim natjecanjima. Prosinac je, jednostavno, preskočio.

Dodatni motiv

Lepinjica ima još vremena za dizanje u karijeri, 9. srpnja proslavit će 22. rođendan, ali ove su zimske pripreme za njega možda i ključne. Morat će svog trenera, možda i sam sebe, ponovno uvjeriti da želi, zna i može, inače mu ni odlazak Halilovića u Heerenveen neće puno pomoći da poveća poprilično mizernu minutažu.

U ožujku je i prvi dio Europskog prvenstva U-21, Lepinjica se možda još nada nastupu, ali činjenica je da ga ni izbornik reprezentacije Bišćan, čovjek koji mu je u Rijeci prvi dao šansu, više nema u ozbiljnijim planovima jer je posljednji U-21 nastup mladi veznjak iz Pazina kod njega upisao još u studenome 2019. No, i taj Euro mu može biti dodatni motiv, krajnje je vrijeme da se trgne. Inače bismo u budućnosti mogli pisati još jednu priču o velikom, ali ipak neostvarenom nogometnom talentu...

Lepinjica za Rijeku

SEZONA 2019./20.
37/46 utakmica (80,4 %) - 3. u klubu
2568/4140 minuta (62,0 %) - 5. u klubu
upisao učinak od 1 gola i 0 asistencija

SEZONA 2020./21.
14/21 utakmica (66,7 %) - 8. u klubu
449/1920 minuta (23,4 %) - 17. u klubu
upisao učinak od 0 golova i 1 asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:22