SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NESPRETNE RIJEČI

Izjava koja Bjelici nije trebala! Zar je zaboravio kako se Dinamo ponašao i dok je on bio trener...

Kao prvo, ta izjava nije istinita. Niti svota koja se spominje, a niti tvrdnja da Dinamo nema srce
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. veljača 2021. 23:07

Nakon poraza u Maksimiru, trener Osijeka Nenad Bjelica je kazao kako je Dinamo na nove igrače u zimskom prijelaznom roku potrošio 15 milijuna eura, a Osijek - nula. Još je dodao kako Osijekovo srce može pobijediti Dinamov novac...

Ne znamo iz kojeg se razloga Bjelica odlučio za te rečenice, držimo da je takva izjava u eter bila posve nepotrebna. Kao prvo, ona nije istinita, jer je Dinamo na dovođenje igrača, od kojih će većina ionako doći u ljetnom prijelaznom roku, potrošio 7 milijuna eura. Uostalom, ne treba gledati u tuđi novčanik, Dinamo je uložene novce stvorio sam.

Kao da je nekad uspješni trener Modrih zaboravio da je i za vrijeme njegovog boravka u plavom klubu novac trošen na pojačanja, neki igrači dovedeni su po njegovim željama, nisu svi došli besplatno. Dinamo je i onda imao novca... Ako ga tada nije smetalo što Modri kupuju, zašto bi ga to trebalo smetati sada?

Nadalje, Dinamo se izuzev Ristovskog odlučio za dovođenje mladih igrača, ima viziju, želi osnažiti momčad s talentiranim dečkima koji će u budućnosti biti temelj momčadi. Osijek je pak dovodio igrače koji su ipak u nekim godinama, igrače za sada, pitanje je što će biti u budućnosti, kad on više neće biti trener društva iz Gradskog vrta. Od mladih igrača u Osijeku praktički odskače jedino Mihael Žaper.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Također, nije zgodno kazati da Dinamo ima samo novac, da nema srce, da bi Osijek sa srcem mogao pobijediti maksimirski novac. U subotu smo vidjeli da Dinamo ima i ogromno srce, a, uostalom, na tu činjenicu Bjelicu i ne trebamo podsjećati, on je bio trener Modrih, puno puta je baš zbog toga hvalio svoju bivšu momčad. A naravno, postavlja se i pitanje zar Osijek nema novca? Pa sam je kazao da je Osijek financijski stabilan klub. Tako da niti ta priča ne pije vodu.

U Maksimiru se nisu referirali na Bjeličine riječi, ne žele mutiti vodu. Saznajemo i da Bjelica svojevremeno nije imao ništa protiv da Ademi ode iz kluba, zadržan je primarno zahvaljujući Zoranu Mamiću. Ademi je danas jedna od glavnih snaga Dinama. Lovro Majer kojeg on nije vidio, također. Mamić je iz mrtvih vratio Atiemwena, etablirao Gvardiola i Franjića... Nije tu samo novac u pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 05:58