Dion Drena Beljo u dresu Osijeka
 IVAN PERIC/CROPIX Cropix
TALENT NIJE DOVOLJAN

‘Ja da ne koristim mlade igrače? A što su bili Olmo, Moro, Gojak... Beljo? Ne mogu ga toliko čekati!‘

Nenad Bjelica je u SuperSportske Podcastu razbio jedan mit podsjetivši na svoje dane u Dinamu.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 02. lipanj 2021. 20:54

Što je u hrvatskom nogometu danas mladi igrač? Nenad Bjelica je u našem SuperSportske Podcastu dao primjer Brune Petkovića koji se u Dinamo iz Italije vratio s 24 godine. Tada je tek počeo njegov nogometni proboj. Zamjeralo se Osijekovom strategu da ne koristi mlade igrače, na što je imao spreman odgovor. Paralelu je dao Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti kroz Tonija Teklića, igrača Hajduka koji po mnogima, više nije mlad... Teklić je '99. godište...

- Bjelica ne koristi mlade igrače? Ja sam stigao u Dinamo 2018. Tad je proigrao Nikola Moro ('98), mlađi od Teklića, tad je proigrao Gojak ('97), Olmo ('98), Šunjić... I opet je bila ta konstatacija da nisam stavljao mlade igrače. A što su ti dečki? Pa to su ljudi od 20 godina! OK, nisam stavljao igrače od 16-17, ali možda je baš to napravilo da moj Dinamo i ovaj današnji budu to što jesu. Hijerarhija je takva da igraju oni koji zaslužuju, a nekad nije tako bilo. Pitajte gospodina Vukelića (Bimba)... On je meni znao reći da sam promijenio filozofiju Dinama.. Nije više bilo da netko mora igrati zbog pritisaka medija, menadžera ili nekog takvog razloga. Igralo se po zaslugama - kazao je Bjelica pa se dotaknuo Joška Gvardiola.

- On je zaigrao za Dinamo kad je to zaslužio. Možda bi igrao sa 16 protiv Manchester Cityja u nekom drugom vremenu... Ja tako radim i danas, igra se po zaslugama. Kamo sreće da imam pet 18-godišnjaka koji zaslužuju igrati za prvu momčad, ali nisu spremni. Ne možemo zbog gladi i novca od transfera rušiti hijerarhiju. Dinamo je na račun našeg procesa imao i rekordne rezultate i rekordne transfere, zaradio je 100 milijuna eura, i to bez guranja 16-godišnjaka.... To su sve priče i novinarska podbadanja - dodaje.

Najviše zanimanja od mladih igrača u Osijeku iskazano je oko Diona Drene Belje. Napadač je u posljednjem kolu protiv Istre nagovijestio da bi mogao biti od koristi Bijelo-plavima.

- U ovom trenutku Beljo nije na nivou da bude ispred Miereza i Santinija. On ni u 2. HNL nije radio razliku da bismo mu dali više šansi. Beljo jest talentiran, on bi sljedeće godine u HNL-u trebao dobiti 30-ak utakmica, ali nama ga je s ovakvim našim ambicijama teško čekati desetak utakmica da zabije gol... Vlasnici žele borbu za vrh, to je s 18-godišnjacima teško postići. Mi se moramo napregnuti maksimalno za svaku utakmicu da bismo pobijedili. Dinamo to, primjerice, ne mora, pa opet Šaranić i ostali mladi igrači nisu igrali do zadnja tri kola - podvukao je Bjelica.

Cijeli SuperSportske Podcast #39 s Nenadom Bjelicom pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:04