CROPIX
NEVOLJE U RAJU

JAKO LOŠA VIJEST I VELIKI HENDIKEP ZA DINAMO Bjelica potvrdio nevjerojatni peh, pravi pomor 'napadača' uoči početka sezone

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. siječanj 2019. 17:22

Mariju Gavranoviću propadaju zimske pripreme! Ruptura na listu držat će ga izvan treninga, a neće odigrati ni jednu utakmicu. To je najnovija, jako loša vijest za Dinamo. Nije se činilo da će mala ruptura uzrokovati takav rasplet, ali dogodilo se...

- Gavranović će morati imati stanku od sedam dana, neće biti u treningu, ima rupturu na listu negdje oko centimetra. Teško da će igrati na ovim utakmicama do kraja priprema - kazao je Nenad Bjelica.

Činjenica da je Gavranović otpao veliki je hendikep za Dinamo. Sezona starta jako brzo, a sjajni strijelac u nju će ući bez odrađenih priprema. Svi znamo kako je loše kad igrači propuste pripreme, treba im jako dugo da uhvate formu. A Viktorija iz Plzena vrlo brzo će biti na programu...

No, nije to sve kad se radi o lošim vijestima. Na jučerašnjem treningu nije se pojavio ni drugi napadač Bruno Petković!

- Petkovića muči Ahilova tetiva, osjetio je problem već prvog dana priprema. Zato smo ga odlučili odmoriti dva-tri dana. Nadamo se da će brzo opet biti u treningu - priča trener Modrih.

Zagreb, 131218.
Maksimir.
Utakmica utakmica 6. kola grupne faze Europa lige izmedju Dinama i Anderlechta.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Petković

Ukratko, Dinamo je ostao bez napadača! Sad su u igri samo mlade špice Roko Baturina i Mario Ćuže! Budimir je prodan u Persepolis, Gavranović i Petković su ozlijeđeni. Nevjerojatan je to peh za prvake, takvog ‘pomora’ napadača se ne sjećamo. Inače, tri napadača kojih nema bili su najbolji Dinamovi strijelci u HNL-u u jesenskom dijelu sezone. Petković je zabio šest pogodaka, Gavranović i Budimir po pet! Na četvrtom mjestu je Kadzior s četiri... Budimir i Gavranović zabili su još svaki po dva pogotka u Europi. Modri su dakle ostali bez glavnih golgetera.

VIDEO: Davorin Olivari

Ipak, jučer je stigla i jedna dobra vijest, vratio se treninzima Izet Hajrović koji je također imao problema s Ahilovom tetivom. Imao je poseban program, nizao je krugove oko travnjaka s Leom Sovinom. Međutim, jasno jest da i Hajrović ima problema, a on je najbolji Dinamov strijelac u Europi, sa šest postignutih pogodaka. Zaključno, priča nikako ne izgleda dobro, svi najbolji Dinamovi strijelci u HNL-u i Europi neće odraditi kompletne turske pripreme, a Gavranović će ih praktički propustiti. Prije put u Tursku sve je djelovalo idilično, činilo se da će ovo biti jedne od najmirnijih priprema u povijesti, bez stresova, da ćemo gledati europski Dinamo koji se u miru Beleka priprema za nastavak europskog puta. A ispalo je posve drukčije. Prvo je startalo s olujnim nevremenom, što je ipak manji problem od ovog ‘nevremena’ s ozljedama napadača.

Na koncu je ispao golem problem s napadačima.

- Da, tako je. To je razlog više da dovedemo jednog napadača. Svi u klubu radimo na tome. Mi smo za to odgovorni. Dobivamo dosta igrača na uvid, vidjet ćemo što će za nas biti optimalno - kaže Bjelica.

Ozlijeđen je i mladi stoper Šutalo.

- Morat ćemo s njim raditi na jačanju kvadricepsa jer ima to tzv. skakačko koljeno.

Kapetan Arijan Ademi trenirao je punim kapacitetom.

- On je trenirao, vjerujem da će u nedjelju i ponedjeljak na utakmicama moći odraditi barem 60 minuta. Isto tako i Antonio Marin. Bio je već u stanju da dobije neku minutažu na ove dvije utakmice koje smo odigrali, ali nismo željeli ništa riskirati. Ali u sljedećoj utakmici dobit će barem poluvrijeme.

Vratio se i Danijel Zagorac, prošli su problemi s metatarzalnom kosti, a Musa bi već danas također trebao trenirati s stopostotnim intenzitetom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 19:02