Damir Matovinović (desno)
'SVAKI KONTAKT U KORIST DINAMA'

JAVILO SE ORIGINALNO OKO SOKOLOVO I UNIŠTILO SUCA VELIKOG DERBIJA 'Katastrofa! Mislim da je ta jedna riječ dovoljna. Bila je to katastrofa od suđenja'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 05. prosinac 2016. 09:02

Damir Matovinović, po struci ortoped, jedini je hrvatski sudac koji je dijelio pravdu na Svjetskom prvenstvu. Dogodilo se to u Španjolskoj 1982. u utakmici između Brazila i Novog Zelanda. Matovinović je kao sudački ekspert bio je i jedan od prvih u ulozi HTV-ovog Oka sokolovog, prije Matea Beusana i Gorana Marića.

Stoga, nema dvojbe da njegova riječ ima težinu, uostalom, zato smo mu se obratili post festum derbija u Maksimiru te izvedbe Ante Vučemilovića-Šimunovića.

- Katastrofa! Evo, mislim da je jedna riječ dovoljna. Bila je to katastrofa od suđenja - rekao nam je Matovinović.

- Kada se izbaci igrač koji ne zaslužuje ni žuti karton, kada se svaki kontakt sudi u korist Dinama, a pravi prekršaji na igračima Rijeke se prešućuju, onda je to katastrofa.

U redu, mislite li da je tako bilo tijekom svih 90 minuta ili samo u drugom poluvremenu?

- Ja ne gledam izdvojene situacije, već suđenje u cjelini. Mogu se možda složiti da je bilo više izraženije u drugih 45 minuta, ali na kraju, kada se sve sabere, bila je to jedna prava katastrofa - zaključio je kazao dr. Matovinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:58