Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

JAVIO SE MLADI DINAMOVAC NAKON PREKRŠAJA KOJI JE PODIGAO PUNO PRAŠINE 'Neću reći da me namjerno ozlijedio, ali više me zabolio njegov stav'

DANI OLMO Mladi nogometaš Dinama koji je u Puli zamijenjen nakon nasrtaja iskusnog domaćeg nogometaša
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. travanj 2018. 17:52

Dani Olmo pojavio se jučer poslijepodne u Maksimiru, na programu je imao terapiju. Nekoliko dana imat će posebni tretman zbog kontuzije koljena koju je zaradio na utakmici Modrih s Istrom 1961. Aljoša Vojnović žestoko mu je uletio u noge, sva sreća da je uspio izbjeći težu ozljedu. Na prvi pogled djelovalo je mnogo gore nego je na koncu ispalo. Ipak neće konkurirati za utakmicu s Cibalijom u Vinkovcima.

Naravno da smo mladog Španjolca pitali kako mu je koljeno, osjeća li dva dana nakon utakmice još posljedice Vojnovićeva udarca?

- Osjećam laganu bol, malo je nateklo. Imam osjećaj kao da nije stabilno i da je slabije, ali mislim da će sve biti u redu. Sad sam na terapijama, pa vjerujem da neće biti nikakvih posljedica, te da ću nakon terapija normalno nastaviti igrati utakmice HNL-a.

Loš osjećaj

Taj start Vojnovića podigao je dosta prašine, u Maksimiru su bili jako ljuti. Ne samo zbog toga što im se ozlijedio jedan od ključnih igrača, već i zbog činjenice da im je izgledalo kako je igrač Istre namjerno ozlijedio Olma. U onom startu i nije mogao do lopte. Nakon toga grubog starta Olmo je nastavio s igrom, ali više nije mogao. Konačno, vidjeli ste što kaže, veli kako osjeća da mu koljeno nije stabilno. No liječnici nakon odrađene magnetske rezonance kažu da se radi samo o kontuziji te da bi nakon nekoliko dana posebnog tretmana sve trebalo biti u najboljem redu.

Jeste li se uplašili kad ste dobili udarac i kad se morali iz igre? Jeste li u tom trenutku pomislili da se radi o težoj ozljedi?

- Kada sam dobio udarac, nisam mislio ništa. Samo da liječnik dođe što prije, riješi problem i da se mogu vratiti igri. Međutim, nakon nekoliko trenutaka u igri vidio sam da koljeno nije stabilno i da ne mogu igrati. Bio je to loš osjećaj, shvatio sam da neću moći iako sam žarko želio nastaviti. Znao sam da neće biti dobro ako nastavim igrati u takvom stanju.

Pula, 080418. 
Utakmica 28. kola 1. HNL izmedju Istre 1961 i Dinama.
Na fotografiji: Daniel Olmo Carvajal.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Osim reakcije Dinama, čuli smo i onu njegova zastupnika Andyja Bare. On je također ponudio priču o namjeri ozljeđivanja Olma. Zato nas je živo zanimalo što misli mladić koji je nastradao.

Što mislite, je li vas Vojnović namjerno ozlijedio? Što biste mu poručili?

- Iskreno, najviše sam se uplašio kada sam vidio njegov start na snimci. Bila je to jako ružna situacija u kojoj on nije imao nikakve šanse da dođe do lopte. Ipak, najteže mi je pao njegov stav i činjenica da ga nije nimalo zabrinulo što je napravio. Ne mogu reći da me Vojnović išao namjerno ozlijediti, ali ako jest, onda je to pitanje za njega, ne za mene.

Olmu je ipak jako, jako zasmetalo nešto drugo. Naime, Aljoša Vojnović izjavio je kako su mu pričuvni vratar Modrih Danijel Zagorac i sam Olmo kazali kako je Dani već prije imao problema s koljenom, te da onda njegov start nije imao nikakve veze s tom ozljedom. Jer ako je Olmo imao i prije problema, onda to nije ništa novoga. Imali smo osjećaj da je ta Vojnovićeva izjava bila možda još bolnija za Olma od udarca koji mu je uputio na travnjaku.

Otkud mu to?

- Nikada prije nisam imao ozljedu koljena i zaista se nadam da on to nije izjavio. Otkud mu to? To jednostavno nije istina. Tijekom utakmice Vojnović mi nije rekao ništa. Kasnije je pitao Zagorca za moj broj i poslao mi je poruku u kojoj je napisao da mu je žao zbog starta i da se nada kako mi nije ništa. Prihvatio sam ispriku i to je za mene završena priča.

Zagreb, 161217.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, kolo 20.
Utakmica GNK Dinamo - HNK Cibalia.
Na fotografiji: Daniel Olmo Carvajal (7, Dinamo).
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Igra li se HNL-u previše oštro?

- Ne, mislim da je razina oštre igre kao i u svim drugim europskim ligama. Nema tu neke razlike, definitivno.

Ima li neka momčad u HNL-u koja odskače po oštrini?

- Pa, držim da ne. Sve je to tu negdje kad se radi o tom segmentu igre.

Igrači Istre su vam zamjerali da ste simulirali penal, a sve analize su kasnije pokazale da je bio čist ko suza. Jeste li ikad simulirali jedanaesterac?

- Ma jasno se vidjelo na travnjaku, ali i na televiziji kako je penal bio čist kao suza. Konačno svi su zaista u svim analizama to izjavili. Što će drugo kazati kad je bio! Ne, nikad nisam simulirao jedanaesterac, niti ću to ikad napraviti. To je nesportski, to se ne radi, nisam takav igrač, nije moj stil.

Kad smo već kod jedanaesterca za Dinamo, Olmo ga je sam izveo. Nije to neko čudo, jer on je siguran i smiren izvođač udaraca s bijele točke. Međutim, bilo je to pomalo neobično, s obzirom ma to da se Soudani s Heberom bori za najboljeg strijelca lige. Nekako bi bilo logično da je pucanje prepustio starijem kolegi koji je također siguran izvođač.

Zašto ste vi izveli jedanaesterac u Puli? Želite li možda uzeti Soudaniju titulu najboljeg strijelca HNL-a? Vi ste, naime, na drugom mjestu najboljih Dinamovih strijelaca, zaostajete sad pet golova za Soudanijem. Mario Gavranović vam također može biti zahvalan, jer sad se približio Soudaniju na samo dva pogotka zaostatka, njegov zbroj pogodaka iz Rijeke i Dinama iznosi 11...

- Pucao sam jer sam osjetio da imam dovoljno samopouzdanja i htio sam pucati. Mislim da nije bitno tko zabije više golova, Soudani, ja ili netko treći, sve dok momčad pobjeđuje.

Rezultat iznad svega

Hoćete li drugi put pustiti da Soudani puca? Ipak se bori na naslov prvog strijelca? Usput i asistira? Ili...?

- Nemamo nikakav problem tko će pucati sljedeći penal. Ponavljam, mislim da je rezultat Dinama važniji od svega. I tako se trebamo svi ponašati. Najbitnije je uzeti prvenstvo i Kup, to je važnije od titule najboljeg strijelca ili bilo čega - zaključio je Olmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:47