Projekcija nove Kantride s prezentacije 2014. godine
 NK RIJEKA
NEOSTVARENI SAN

‘Je li nova Kantrida potrebna? Ne znam. Ali, bit će. S tim stadionom kao da sam sebi radim spomenik...‘

‘Meni je to san, to nisu prazne priče. Imovinsko-pravni odnosi su riješeni, a sad...‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 10. ožujak 2021. 19:05

Još od dolaska na mjesto čelnika Rijeke Damir Mišković najavljivao je gradnju novog stadiona na Kantridi. Bijeli su već dosta dugo, od kolovoza 2016. godine, domaćini na Rujevici, a to je u startu promišljanja bilo samo zamjensko rješenje. Projekt novog stadiona Kantrida predstavljen je navijačima još na poluvremenu utakmice Superkupa 2014. godine između Rijeke i Dinama, onog Superkupa kojeg je Rijeka osvojila.

Međutim, od tada do danas nije napravljeno mnogo vidljivoga po pitanju realizacije tog uistinu megalomanskog projekta, naročito nakon utjecaja globalne pandemije koronavirusa koja je poharala blagajne sportskih društava. Stoga smo u studiju Hanza Medije upitali upravo Miškovića - hoće li biti išta od nove Kantride?

- To je meni san. To nisu prazne priče. Meni je to, da budem iskren, kao da sam samome sebi napravio spomenik. Zbilja bih htio da se ta Kantrida napravi. Je li ona potrebna za današnje uvjete ili ne, to je druga stvar. Ali, bit će... - rekao je Mišković.

Kinezi su se spominjali kao mogući investitori?

- Bili su ovdje pa se dogodilo što se dogodilo. Bio sam i ja oduševljen da se nakon godinu dana tišine počelo pričati o tome. Eto, baš kad je u Dubrovniku bilo druženje s kineskim investitorima smo pogodili i bio sam presretan, ali onda je igrom slučaja sve stalo. Danas imamo jako malo kontakta u investiranju u Hrvatsku za stadion od strane Kineza..

Ali bit će?

- Radimo na tome. Jednostavno, Kantrida je kompleks u kojem će biti i hotela i shopping-centara i svega onoga što budući investitor želi. Stadion sam po sebi ne može živjeti.

Imovinsko-pravni odnosi su riješeni?

- Promijenilo se sve. Trebalo je malo vremena, četiri godine, da se promijeni taj plan po kojem se stadion na tom mjestu uvijek mogao graditi. Problem je bio prednji dio pomorskog dobra, no sad su Grad Rijeka i država to sredili novim GUP-om. Papirnato to izgleda dobro, a sada radimo na tome, putujemo po svijetu da na tu jedinstvenu lokaciju privučemo investitora koji će u sklopu svih ostalih sadržaja napraviti i stadion - rekao je predsjednik riječkog prvoligaša.

Cijeli SuperSportske Podcast #27 s Damirom Miškovićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
29. rujan 2022 23:14