CROPIX
ATMOSFERA NIKAD BOLJA

JE LI OVO ODGOVOR NA PITANJE - ZAŠTO DINAMO IZGLEDA TAKO DOBRO? Nenad Bjelica uspio je napraviti ono što je Zlatko Dalić napravio s Vatrenima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 10:15

Proveli smo dva dana s nogometašima Dinama u Bernu, u predvečerje utakmice s Young Boysima. Kratko je to da bi se donosili neki veliki zaključci i sudovi. ne samo nakon ova dva dana već i nakon proteka ovog dijela sezone. No s obzirom na to da pratimo ovaj klub više od 20 godina, mogu se povlačiti neke paralele, davati neke usporedbe.

Pa gledajući razdoblje od posljednjih nekoliko godina, možemo kazati da je atmosfera u momčadi zaista odlična, nikad bolja, da su ovi dečki pronašli neku skupnu pozitivnu “vibru”, kako se ono kaže, kliknuli su. To se vidi na svakom koraku, kemija među plavim dečkima iskazuje se ne samo na travnjaku nego i u slobodno vrijeme. Nakon dugog vremena mogli smo primijetiti da se dečki u hotelu drže skupa, da zauzmu stolove i - kartaju!

Pitat ćete se, sigurno, što je tu sad tako pozitivno, kakvo je to veliko otkriće? Zar nije logično da se u slobodno vrijeme razonode? Ali takvo okupljanje za stolovima i kartaške igre bili su zaštitni znak nekih starijih generacija Dinama, u ovim novijim vremenima momci su se uglavnom povlačili u sobe i igrali videoigre, nije ih bilo vidjeti u slobodno vrijeme.

Zalog optimizma

Pa i za vrijeme dugih lj etnih i zimskim priprema, rijetko ste ih mogli sretati izvan službenog protokola. Stvari se sad mijenjaju, ova generacija, ovaj velik broj novih igrača donio je i novo ponašanje, koje tako neodoljivo podsjeća na neka prošla vremena kojih smo se sjećali s nostalgijom.

U Bernu smo vidjeli da su baš svi igrači koji su stigli zajednički provodili slobodno vrijeme, neki su kartali, neki razgovarali, nitko nije “solirao” u sobi.

Trener Nenad Bjelica uspio je s ovim dečkima napraviti ono što je uspio Zlatko Dalić s Vatrenima - momčad mu je postala “jedno tijelo i jedan duh”. Vidjelo se kako je takva reprezentacija izgledala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ta homogenost - uz igračko znanje - donijela je veličanstven, povijesni uspjeh. To je pozitivno ozračje jako bitno, Dinamo to danas ima i to može biti zalog velikog optimizma plavih navijača. Konačno, to se i vidjelo u dosadašnjem dijelu sezone. Modri izgledaju kao ozbiljna momčad, ali ne samo zbog toga što su jako dobro posloženi, odgovorni, disciplinirani i kompaktni već i zbog toga što u momčadi vlada ogromno zajedništvo.

Možda se Dinamo neće plasirati u Ligu prvaka, možda hoće, ne znamo; treba pričekati uzvrat u Maksimiru. No odlična će atmosfera ostati bez obzira na sve. To je ono što se u plavom domu dugo čekalo. Iako su se godinama osvajale titule, igrala Europa, iako je bio superioran i dominantan u hrvatskim okvirima, plavi je klub znao imati turbulentna razdoblja u svlačionici i izvan nje. Ovoga puta priča izgleda jako, jako lijepo. Dinamo živi lijepe dane, neće ih pokvariti ni pokoji poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:01