Drago Sopta / Cropix
ŠUTNJA NA POLJUDU

Je li se Vučević vratio iz Rima neobavljena posla ili se nova momčad gradi u tajnosti?

Što je Reja sugerirao Vučeviću, ostaje u sferi nagađanja. Posudba nekog od igrača Lazija ili kupovina nogometaša koji trenutno nemaju status prvotimca u svojim klubovima?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. travanj 2011. 13:14

Goran Vučević vratio se iz Rima. Ali, kao ni dan ranije, nema nikakvih izjava za medije. Zatvorio se Vučević, kao i veći dio Hajduka, u “tamu svoje kože” i sve opservacije s rimskog sastanka iznijet će trener predsjedniku Grbiću i Nadzornom odboru. Mnogi su se pitali zašto je Vučević išao sam, a ne u društvu sportskog direktora ili predsjednika Uprave, ali tako je vjerojatno odobreno na Poljudu.

Poznato je da je Vučević razgovarao s Rejom, trenerom Lazija koji je nekoć vodio i Bijele. U toj priči postoji obostrani sentiment prema Hajduku, stoga se opravdano smatra da će Reja savjetom u izboru igrača s Apenina pomoći Vučeviću i Bijelima. No, što je Reja sugerirao Vučeviću, ostaje tek u sferi nagađanja. Posudba nekog od igrača Lazija, kupovina prvoligaških nogometaša koji trenutno nemaju status prvotimca u svojim klubovima? Sve su to logična pitanja na koje odgovore imaju samo poljudski zidovi. Ali, u svakom slučaju, novi, pojačani Hajduk za sljedeću sezonu stvarat će se na inozemnim temeljima. U HNL-u za Bijele očito nema pojačanja kao što je prošle godine primjerice bio Ermin Zec.

Vučević je još ove zime pokazao u kojem smjeru ide njegova vizija stvaranja Hajduka. Svih pet imena koje je naveo kao moguća pojačanja dolazilo je iz inozemnih liga. Dva hrvatska igrača dugogodišnjeg međunarodnog iskustva ( M. Bilić, Bartulović), perspektivni Vida, te Portugalac Amaro i Talijan Rosina. Bilić sa 31, Amaro sa 28, Rosina sa 27, Bartulović sa 24 i Vida sa 22 godine. Spoj iskustva i mladosti, idealni korpus igrača za čiji su angažman ipak nedostajale dvije karike. Odvažnost klupskog rukovodstva za ozbiljnije pregovore i što je puno važnije, gomila novca za dovođenje na Poljud.

Ali, ključno je pitanje koliko će Bijeli imati novca za redizajn momčadi. Velika imena tražit će i velike financijske zahvate. Pronađu li Bijeli najmanje dva milijuna eura za novu momčad, mogli bi se nečemu nadati sljedeće sezone. U protivnom, bez novca nema velike ekipe, pa će shodno tome i ambicije ostati samo prazne želje koje trpi novinski papir...

Steven Peter Lustica bi trebao ostati u Hajduku, pokrenuta je procedura da mu se osiguraju svi papiri, preko hrvatskog do australskog Saveza i njegova kluba Gold Coast United nedaleko Brisbanea e da se 20-godišnji vezni igrač u konačnici registrira za splitske „bijele“.

- Zanimljiv je igrač i mudro ga je zadržati, australski reprezentativac „do 20“ svakako je dobar materijal – predložio je sportski direktor „bijelih“ Ivica Kalinić.

Mladi igrač još do jučer nije bio službeno obaviješten kako Hajduk doista počinje proceduru da priskrbi sve dokumente za njegovu registraciju, ali može računati kako mu Hajduk priprema najljepši dar za 20. rođendan! Što će biti pak s Espinozom, njegovim vršnjakom iz Čilea tek ćemo vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:32