Mario Jurčević i Arijan Ademi
 IVAN PERIC/CROPIX
SPORNA SITUACIJA

Je li u 77. minuti Dinamo teško oštećen!? Možda to glavni sudac nije vidio, ali VAR se morao oglasiti...

Sudac je dobrim dijelom utakmice bio pod ‘mobbingom‘ od strane igrača, ali za to je sam kriv...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. studeni 2020. 09:55

Nakon derbija u Gradskom vrtu dinamovci će sigurno imati prigovora na suđenje Splićanina Duje Strukana. Arbitru se, naime, može zamjeriti što nije dosudio kazneni udarac za Dinamo u 77. minuti kad je nakon udarca Ademija lopta udarila u ruku Jurčevića, potom je Ivušić obranio tu loptu.

Možda to, istina, glavni sudac nije dobro vidio, ali tada se morao oglasiti VAR. No, iz VAR sobe stigla je samo - šutnja... Baš kao i u sudačkoj nadoknadi, kad je opet izgledalo da osječki branič igra rukom. Uglavnom, analiza suđenja donijet će konačni pravorijek.

Strukan nije imao nimalo laku zadaću. Ovo je, naime, bila vrlo teška utakmica za arbitražu, obostrane su se povišene tenzije mogle opipati u zraku, silna želja za pobjedom donijela je pojačanu dozu agresivnosti i borbenosti, o čemu govori i 50-ak prekršaja. K tome, treba znati da je Strukan dobrim dijelom utakmice bio pod svojevrsnim "mobbingom" od strane igrača, ali za to je poglavito sam kriv.

Posebno se to događalo u prvom poluvremenu, kad su nakon gotovo svake sudačke odluke treneri i igrači oba sastava u nevjerici širili luke, tiho prosvjedovali i glasno prigovarali, iako je većina tih odluka bila ispravna. Međutim, Strukan nije smio dopustiti takve izljeve hinjenog nezadovoljstva, morao se autoritativnije postaviti i kazniti nesportsko ponašanje, jer je sve moglo i gadno eskalirati u negativnom smjeru.

Ridikulozno je, primjerice, bilo gledati Škorića kako širi ruke i prigovara nakon opravdano dobivenog žutog kartona, a sličnih je situacija još bilo u prvom poluvremenu. Čini se da je tijekom stanke Strukan razgovarao s trenerima i kapetanima, pa je u nastavku bilo kudikamo manje "teatrologije".

Opravdano je Strukan dao žuti karton u prvim sekundama dvoboja Theophileu nakon zračnog duela s Mierezom i to je bila dovoljna disciplinska kazna. Isto kao što kod izravnog dvoboja istih igrača u završnici prvoga dijela nije bilo elemenata za novi žuti karton Dinamovu srednjem braniču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:30