VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
SJAJNO IZDANJE

Jedan je hajdukovac oduševio protiv moćne Nizozemske, može biti pojačanje, ali postoji i veliki upitnik

Desni bek BiH u ogledu s Nizozemcima odigrao za Zmajeve najbolju utakmicu u karijeri
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. listopad 2020. 10:14

Mnoštvo je igrača Hajduka proteklih dana nastupalo u raznim državnim selekcijama. Od Dimitrova u Bugarskoj, Mujakića u mladoj BiH, Atanasova u U-21 Sj. Makedonije, preko domaćih snaga Nejašmića, Dolčeka i Čoline u U-21, zatim Čuića, Vuškovića u U-19 Hrvatske, ali jedan je igrač stavljen pod posebno povećalo.

Darko Todorović, desni bek BiH, prikazao je kvalitetno izdanje u ogledu s Nizozemcima gdje domaćin nije gostu dopustio ozbiljniju prigodu. Todorović je pazio na lijevu stranu napada Oranja gdje je prvo odigrao Quincy Promes, a zatim Ryan Babel, krilni napadač Galatasaraya, kojeg je Todorović nedavno odgledao s klupe u Istanbulu. Nakon susreta s Nizozemskom ključno je pitanje može li Todorović u dresu Hajduka ponoviti prošlonedjeljno izdanje iz Zenice.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Todorović je za reprezentaciju BiH debitirao u mandatu izbornika Prosinečkog, odigrao je od prve minute dvoboj sa SAD-om krajem siječnja 2018. u Los Angelesu (0:0). Od tada je upisao 10 nastupa za BiH, ali bez dvojbi se može reći da mu je utakmica s Nizozemskom do sada najbolja u karijeri za Zmajeve. Igrao je i protiv Italije u porazu 1:2, ali bod s Nizozemcima, osvojen samo tri dana nakon razočaravajućeg ispadanja od Sjeverne Irske, optimistički zvuči za BiH, ali i desnog beka Hajduka. Jer, Todorović je među Bijele stigao ovog ljeta kao posuđeni igrač Salzburga.

Protekle dvije sezone nije se naigrao u Salzburgu, a potom ni u njemačkom drugoligašu Kielu gdje je također bio na posudbi prošle sezone. S 20 godina i osam mjeseci došao je reprezentacije BiH, šest mjeseci kasnije prešao u Salzburg, ali otkada je otišao u Austriju nije uhvatio kontinuitet utakmica. Krivulja rasta forme nije se podigla niti u Hajduku, jer bez obzira što je na početku sezone imao ulogu startera, brzo je preselio na klupu ustupivši mjesto napadaču Jakolišu koji je premješten na beka. U prvenstvu je posljednju odigrao protiv Dinama, a kada je pet dana kasnije slično izdanje prikazao i protiv Renove, više nije zaigrao.

Doveden kao pojačanje

Gotovo mjesec dana je na klupi, ali ipak je dobio poziv iz BiH gdje je utakmicu s Oranjem iskoristio na najbolji način. Vrijeme će pokazati je li taj susret bio bljesak ili najava kontinuiteta utakmica 23-godišnjeg beka iz Bijeljine, ali barem je pokazao da ima snage i karaktera podići se iz trenutačne situacije u kojoj se nalazi u poljudskoj svlačionici.


Za Vukasa bi Todorović bio veliki dobitak, jer doveden je da bude pojačanje što nije opravdao u dva početna mjeseca boravka u Hajduku. Trebao je zamijeniti Juranovića, ali to nije uspio na startu sezone. Hoće li ga izdanje s Bilina polja probuditi i potaknuti da u bijelom dresu pokaže zašto je angažiran ovog ljeta?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 15:53