Matija Djanesic / CROPIX
SLIJEDE NOVI PREGOVORI

JEDAN OD KLJUČNIH BIŠĆANOVIH IGRAČA ODBIO POTPISATI NOVI UGOVOR!? S Rujevice tvrde da nema nikakvog razloga za paniku

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. prosinac 2018. 09:57

Službenih informacija s Rujevice nema kada je riječ o temama vezanima uz prijelazni rok i igrače, u riječkom su prvoligašu oprezni po tom pitanju, no svakodnevno rade na dolascima i definiranju statusa onih čiji ugovori završavaju na kraju sezone. Tim smo tragom neslužbeno doznali da s Leonardom Zutom još nije došlo do dogovora o produženju suradnje jer lijevi branič nije prihvatio novi ugovor pod istim uvjetima koje je imao dosad.

S Rujevice upozoravaju da nije riječ ni o kakvoj izvanrednoj situaciji, već o normalnoj situaciji pri pregovorima oko novog ugovora, samim time nema nikakvog razloga za paniku. Uostalom, legitimno je i da igrač želi odraditi ugovor do kraja pa potražiti novi izazov, dovoljno se prisjetiti koliko je Rijeka igrača u svoje redove dovela upravo na taj način. Naravno, Zuta nije definitivno zaključio priču o produženju ugovora, dvije će strane i dalje razgovarati, u konačnici, nije isključeno ni da se korigira ono što klub nudi i igrač traži, samim time i dođe do dogovora, ali u ovom trenutku to se još nije dogodilo.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Iskakanje iz okvira

S jedne strane treba razumjeti ambiciju igrača koji igra u stranoj državi i koji je prije tri i pol godine, kada je dolazio, gledao Rijeku kao odskočnu dasku za daljnju karijeru, ali s druge strane ni Rijeka ne želi iskakati iz nekih svojih zadanih okvira, samim time ne može ni platiti ugovor kakvim bi Zuta bio zadovoljan. Pritom ne treba zanemariti ni mogućnost daljnje prodaje, od koje Rijeka živi, Zuta će dogodine napuniti 27 godina, što automatski znači i da je mogućnost dobre prodaje smanjena, odnosno da postaje upitno može li Rijeka odštetom od transfera vratiti ono što je uložila.

Kako će se onda klub ponašati prema Zuti u proljetnom dijelu sezone ako ne dođe do dogovora o novom ugovoru? Nema dvojbe da je Zuta jedan od igrača čije igračke, a posebno ljudske kvalitete na Rujevici itekako cijene; budući da je bio dio momčadi koja je prije dvije sezone osvojila dvostruku krunu, njegovo ime ima posebno mjesto u klupskoj povijesti riječkog prvoligaša, i stoga - a isto je i s Gorgonom, Prskalom i Čanađijom - klub sigurno na njemu neće trenirati strogoću.

Priprema Mamića

Dakle u najgorem slučaju Zuta će u riječkom dresu, pošteno kao i dosad, odraditi proljetni dio sezone pa potražiti novu sredinu, a Rijeka dobiti dovoljno vremena za pripremu nekog drugog rješenja (Petar Mamić...) na lijevom boku; u najboljem slučaju Zuta će potpisati novi ugovor pod uvjetima koji zadovoljavaju i njega i klub te dočekati priliku za transfer u inozemstvo, kakvoj se nada svaki igrač u HNL-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:19