NIKSA STIPANICEV/CROPIX
NE IGRA EUROPU

Jedan od najboljih igrača Dinama u povijesnoj sezoni progovorio za SN, ali ne i o najtežim danima...

Dinamov napadač nerado govori o ‘lanjskom snijegu‘, svemu pristupa profesionalno i nada se minutaži
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2020. 17:16

Nije bilo lako Izeta Hajrovića nagovoriti na razgovor. Probali smo nakon one utakmice u Šibeniku, kad se nakon više od osam mjeseci vratio u momčad. Odgodio je, bilo mu je prerano...

Shvatili smo da tom momku nije bilo lako razgovarati. Jedan od najboljih igrača Modrih u onoj povijesnoj sezoni kad je nakon 49 godina bilo izboreno europsko proljeće polako je tonuo u živo blato, sve je manje participirao u sastavu, igrao je sve slabije, da bi na koncu skroz iscurio iz svih kombinacija.

Čak je bio prekomandiran u drugu momčad, klub mu je želio pronaći novu destinaciju, a kad se nije uspjelo, ostao je u plavom domu. Zoran Mamić vratio ga je u prvu momčad. Nakon utakmice u Šibeniku još je dva puta nastupio u HNL-u, protiv Lokomotive je zamijenjen nakon prvog poluvremena, u sudaru s Istrom 1961 ušao je u posljednjim minutama. Dinamo ga nije prijavio za europska natjecanja, ove sezone sigurno neće odigrati niti sekunde u Europskoj ligi, s tribine će promatrati kako mu suigrači pokušavaju izboriti još jedno europsko proljeće.

Konačno, pristao je na razgovor, ali nije želio pričati o činjenici da nije prijavljen za Europu, o stvarima koje su se događale za vrijeme prijelaznog roka. Kazat će da je to prošlost po kojoj ne treba rovariti, kopati... Pa evo što nakon svega misli Izet Hajrović.

Uredno trenirao

Protiv Šibenika ste se vratili u momčad nakon više od osam mjeseci. Kako ste proživljavali to razdoblje?

- Uredno sam trenirao i izvršavao svoje obveze, klub je bio korektan prema meni. Nakon što je završio prijelazni rok i nismo našli rješenje koje bi odgovaralo objema stranama, vratio sam se u kadar prve momčadi.

Trener Zoran Mamić vas je svojevremeno preselio u drugu momčad, jeste li bili ljuti na njega, na klub?

- To je posao u kojem nema mjesta nikakvim emocijama. Trener je imao svoje razloge, ja sam igrač pod ugovorom i prihvatio sam to. Uvijek sam bio profesionalac i odradio svoje kako treba.

Što sad, kakve su vam daljnje ambicije u Dinamu? Jeste li ovdje sretni ili vas je sve to ipak malo pokolebalo?

- Ambicije su mi pružiti najbolje što mogu. Dokle god nosim dres Dinama, moje je da dajem sve od sebe za dobar rezultat. Ja sam profesionalac, koji cijelu svoju karijeru živi po istim principima.

Nego, gdje se izgubio onaj stari Hajro, koji je bio jedan od najboljih igrača Dinama? Što se dogodilo s vama?

- Svaki igrač ima uzlazne i silazne putanje forme. Zašto bih ja bio izuzetak? Jedno vrijeme možda nije bila na razini koju sam i ja očekivao od sebe, ali trebalo je vrijeme da sjedne na svoje mjesto. Sada se osjećam dobro i tražim svoj put do minutaže.

Posljednju utakmicu prije povratka protiv Šibenika odigrali ste u Osijeku, 16. veljače ove godine. Nakon toga poraza Dinama pali ste u drugi plan. Gradski vrt vam je sigurno ostao u ružnoj uspomeni?

- Ta utakmica mi je ostala u lošem sjećanju ponajprije zbog toga jer smo je izgubili, a onda i zbog teške ozljede Dine Perića. Hvala Bogu, Dino nam se vratio i jako mi je drago zbog njega. Odličan je momak i, naravno, još bolji igrač.

Želi se nametnuti

Kako će biti sada u derbiju koji se igra nakon reprezentativne stanke? Nadate li se da ćete dobiti minutažu i u Osijeku, gdje ste pali u drugi plan, te se vratiti opet u prvi?

- Nadam se u svakoj utakmici da ću biti u prvom planu. Da nemam takav pristup, onda bih se ostavio nogometa. Treniram, dajem sve od sebe da se nametnem, a na treneru je da odluči koju će momčad poslati na travnjak. Čeka nas težak raspored do kraja polusezone i treba biti mudar s rasporedom snaga.

Kakvu utakmicu očekujete u derbiju, hoćete li pobijediti i Osijeku pobjeći na devet bodova razlike?

- Očekujem pravu utakmicu, derbi u svakom smislu značenja te riječi i pobjedu Dinama. U svakoj utakmici HNL-a Dinamo ulazi s jedinom namjerom da uzme tri boda, tako će biti i sljedeće subote u Osijeku. Domaćini su dobri, imaju odličan niz, u formi su…No, mi smo u ovoj sezoni izgubili tek jednu utakmicu, onu u Budimpešti protiv Ferencvarosa.

Za kraj smo ga pitali može li opet postati jedan od boljih igrača Modrih, kao što je to bio nekad, ostaviti lošiji dio prošlosti iza sebe?

- A nadam se da će forma biti zadovoljavajuća i da ću to iskoristiti da se nametnem u igri, sve u službi dobrog rezultata Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:30