Cropix
PUN OPTIMIZMA UOČI NASTAVKA

Jedan od najboljih igrača Osijeka optimističan, s jednim se pitanjem nevoljko suočio: ‘Ne bih se uplitao‘

Mile Škorić uvjeren u osječku uspješnu prvenstvenu premijeru u 2021. godini...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 22. siječanj 2021. 15:30

Ove zime, još i prije nego što je službeno počeo zimski prijelazni rok u Hrvatskoj, prvoligaš s Drave angažirao je tri nova igrača. U Gradskom vrtu su tako nova lica postali Mihret Topčagić, Mate Miloš i Petar Brlek. Po mišljenju i vjeri trenera Bijelo-plavih svi bi oni trebali i pojačati i proširiti konkurenciju njegovog sadašnjeg kadra. A je li to i sve što je Osijek napravio i što želi i može napraviti u ovom mercatu, tek će se vidjeti.

Spreman i Topčagić

U svakom slučaju dosta je posla, svi se nadaju i uspješnog već obavljeno, a u ovom je trenutku najbitnije da svaki do trojice novaka već u petak može biti u Bjeličinom izboru za momčad koju će suprotstaviti Lokomotivi na gostovanju u Kranjčevićevoj.

- Radi se o kvalitetnim i karakternim igračima, uvjeren sam da smo u njima dobili ono što smo htjeli, tražili i kakvi su nam trebali. U posljednjoj pripremnoj utakmici, generalki s MOL Fehervarom, Brlek i Miloš su dobili minutažu, a samo je Topčagić ostao bez nje. Viđenim sam zadovoljan... - kazao je Bjelica.

Topčagić, koji bi trebao zaoštriti konkurenciju Osijekovog napada, još nije igrao s Bijelo-plavima, ali trenira normalno. Problemi s leđima koje je imao, a koje je zaradio kao dobrodošlicu novih suigrača na jednom od treninga u nehotičnom duelu, danas su prošlost. Odluči li Bjelica tako, i njega će koristiti protiv Lokomotive...

Po njegovim riječima, Osijek je za nastavak prvenstva spreman, a to mišljenje potvrđuju i igrači...

- Spremni smo, dakako, mislim da ćemo biti pravi već protiv Lokomotive - veli kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić.

Nevoljko se suočio s pitanjem tko će uz njega biti stoper u momčadi nakon što je otišao Ante Majstorović.

- Ne bih se u to uplitao. Trener će odlučiti. Imamo mi i kartonima u nastupu zapriječenog našeg desnog braniča Silvu, pa i za njega treba naći zamjenu. Vidjet ćemo tko će biti i na jednom i na drugom mjestu. Za sada to još ne znam, odnosno, mi igrači još ne znamo - kazao je Škorić.

Jasno da ne znaju, a ne mogu ni znati, ni s kakvim će se rezultatom vratiti nakon prve utakmice koja pripada proljetnom kalendaru natjecanja.

- Dat ćemo sve od sebe kako bismo izborili pobjedu. Važna su tri boda u toj utakmici u igri - podsjeća Škorić i dodaje:
- Vjerujem da ćemo ih osvojiti.

Vjerovao je i Dinamo u isti ishod protiv Rijeke, a zasigurno i Gorica u Puli u utakmici s Istrom 1961. Rezultati u tim susretima kao da su voda na mlin Osijeku.

- Ispada tako, ali naš je stav uvijek jednak - gledamo samo sebe, svoje igre i rezultate - naglasio je kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić.

Predvodit će on suigrače ka visoko postavljenim ciljevima ovog proljeća i u prvenstvu i u Kupu.

- Nadam se da ćemo osvojiti jedan od ta dva trofeja.

Uz to, ima on i jedan osobni cilj - biti među onima koje će izbornik Zlatko Dalić odvesti na Euro.

- Lijepo bi to bilo, a na igralištu ću se potruditi da me ne zaobiđe u svom izboru. Konačna je odluka ipak njegova, a moje da igram što bolje, što ću svakako učiniti - zaključio je Mile Škorić.

Inače, jučer su nakon prijepodne odrađenog treninga u Bijelom Brdu svi Bijelo-plavi i svi članovi njihovog stručnog stožera imali dodatak, ali u dvorani za sastanke ispod zapadne tribine Gradskog vrta. Slušali su predavanje bivšeg nogometnog suca, sada člana Komisije nogometnih sudaca HNS-a Ante Vučemilovića Šimunovića o Pravilima nogomete igre.

Stoperi Osijeka II otišli u Zrinjski

Nakon što je iz Osijeka II u Zrinjski otišao i potpisao s njim dvogodišnji ugovor mladi stoper Josip Gačić, sada će u tom klubu karijeru nastaviti i Marin Magdić. Njih su dvojica bili stalni članovi udarne momčadi Osijeka II u kojoj im je trener bio Igor Tolić...
Također, Bjelica sa svojim pomoćnikom u poslovima sportske politike Ivicom Kuleševićem traži najbolje opcije za Milu Todorova, Patricka Almeidu i Kristijana Pavličića u želji da im se omogući daljnji igrački razvoj.

Merveil Ndockyt uspješno operiran

Javio se u Gradski vrt kongoanski internacionalac Merveil Ndockyt ubrzo nakon operacije kojoj je podvrgnut u Specijalnoj bolnici Akromion u Krapinskim toplicama. A priopćio je članovima stručnog stožera Bijelo-plavih i svim članovima kluba dobru vijest. Naime, dr.sc. Hrvoje Klobučar, ugledni i priznati kirurg-ortoped, riješio je njegove probleme i rekonstruirao mu desni gležanj. Operacija je uspješno obavljena, ali sada Ndockytu predstoji polugodišnji oporavak.
Radi se o mladom igraču za kojeg je Osijek u njegov transfer minulog ljeta uložio 500.000 eura, a svojim je ranijim igrama u Osijeku pokazao veliki potencijal, zbog čega na njegov oporavak svi s nestrpljenjem čekaju. Makar, izvjesno je da ga u proljeće neće biti na travnjaku, zbog čega će morati svoj povratak odgoditi najmanje do ljetnih priprema za novu natjecateljsku sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 18:07