Goran Sebelic / CROPIX
'RUSIJA ME NE OPTEREĆUJE'

JEDAN OD NAJVEĆIH DINAMOVIH DRAGULJA PROGOVORIO O TRANSFERU 'Malo mi smetaju sva ta silna pitanja... Vrijednost? Pročitam i nasmijem se'

FILIP BENKOVIĆ Dinamov samozatajni stoper uoči nastavka prvenstva i skorašnjeg Mundijala u Rusiji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2018. 17:25

Filip Benković, zvani Big Ben, samozatajni momak od kojeg se očekuju velike stvari, ne samo u Dinamu. Već ovog proljeća, ali i u godinama koje dolaze. I onda, kad Benković ne trenira dan-dva, pa tjedan-dva, naravno da se rađaju upitnici i strahovi. Pogotovo kad se sjetimo one njegove lanjske, “misteriozne” ozljede, koja mu je uzela više od pola godine karijere. Ni ove zimske pripreme nije odradio punom parom, međutim, sad je u pogonu. Odigrao je protiv Krškog, prije toga i protiv Škendije, već se lakše diše.

- Odlično se osjećam. Nemam nikakvih posljedica jer sam već duže vrijeme u punom treningu. Znam da vas zanima, ali nemam nikakvih problema - reći će nevoljko Benković.

Ne voli pričati o ozljedama, no moramo još malo. Dakle, s obzirom na to da nije prošao pune pripreme, je li u optimalnoj formi pred nastavak prvenstva?

- Mislim da neće biti problema. Sjajno se fizički osjećam i spreman sam za 90 minuta u Osijeku! Što se forme tiče, sigurno da će nam svima trebati neko vrijeme da postignemo ‘radnu temperaturu’, pa tako i meni, ali vjerujem da će to biti jako brzo.

Cropix

Postoji li kod njega neki strah kad su te ozljede u pitanju, zbog onoga što je doživio prošle godine? Pa je sad oprezniji, čim nešto zaboli, odmah prikoči?

- Ne postoji strah. Konzultiram se s liječnicima i slijedim njihove upute.

Znali smo čuti i tezu da ga u klubu malo paze i čuvaju za transfer, koji se “trebao” dogoditi ove zime?

- Ma ne. Nema to veze s tim. Jednostavno sam osjetio neki problem i u dogovoru s liječničkom službom i fizioterapeutima radio po posebnom program. Čim sam to riješio počeo sam raditi s momčadi.

Evo, nećemo više o ozljedi, ali još je jedna tema, kad je on u pitanju, stalno prisutna. Transfer. Stalno se pričalo da će otići, kako je uopće proživljavao i doživljavao protekli prelazni rok?

- Ovo nije prvi prijelazni rok da se priča kako sigurno odlazim, a ja, eto, ostajem u Dinamu. Možda mi malo smetaju sva ta silna pitanja, ali navikao sam na to. Ja sam igrač pod ugovorom, lijepo mi je u Zagrebu i Dinamu i kada klub procijeni da je stiglo nešto zanimljivo što bi zadovoljilo njegove i moje uvjete, vjerujem da ćemo razgovarati i donijeti zajedničku odluku. A dotad ću ja trenirati i igrati kao da ću cijeli život ostati ovdje.

Filip Benković
Srdjan Vrancic / Hanza Media / Srdjan Vrancic / Hanza Media

Kad se priča o njegovu transferu, onda se govori o svoti od 20 milijuna eura i više? Kako se osjeća mladić koji vrijedi toliko, odnosno, osjeća li da doista toliko vrijedi?

- Ma ne opterećujem se time. Pročitam, nasmijem se i odmah zaboravim. Vrijediš koliko netko za tebe netko ponudi u tom trenutku. Kad transfer jednog dana bude realiziran, vidjet ćemo jesu li te brojke bile realne ili napuhane.

Dobro, a sad treća vruća tema. Ovog proljeća bit će Benkovića možda i pod najvećim povećalom, zbog mogućnosti da se nađe među putnicima na SP? Hoće li mu to biti dodatan poticaj ili pritisak?

- Naučio sam na pritisak kao i na stalna pitanja o SP-u. Vjerujem da je sve na meni, no sigurno se neću pozivati u reprezentaciju preko medija. Ima vremena do lipnja, ajmo utakmicu po utakmicu.

Ima Benković puno zagovornika, mnogi se slažu da svojim talentom i kvalitetom zaslužuje poziv? Postoji, kao i uvijek, mogućnost da dva-tri mlada igrača idu u Rusiju i izvan kvote, da ne budu u kadru, ali stječu iskustvo za buduće reprezentativne akcije?

- Mislim da sam odgovorio u prethodnom pitanju. Moje je da igram najbolje što mogu, ako će to biti dovoljno, bit ću presretan. Ako neće, onda ću se potruditi da bude u bliskoj budućnosti. Ne želim se time opterećivati.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

I, ajmo sad na Dinamovo proljeće. Prvi je suparnik Osijek, jedini koji ove sezone u HNL-u nije izgubio od Modrih? Je li Osijek uistinu najneugodniji protivnik?

- Tako sugeriraju rezultati. Nismo ih dobili u dvije utakmice, ali tradicije postoje da se ruše. Vjerujem da ćemo ovu srušiti u subotu i na najbolji način otvoriti sezonu.

Najteže utakmice na proljeće slijede odmah na startu, četiri derbija. Je li momčad u pravoj formi odmah na početku, jeste li tempirali formu za te prve utakmice?

- To je pitanje za trenera i stručni stožer. Iz svog igračkog kuta mogu samo reći da se dobro radilo na pripremama i da momčad dobro funkcionira unatoč odlascima nekih bitnih i iskusnih igrača. Vjerujem da ćemo biti pravi u ove četiri utakmice koje nas čekaju na početku proljetnog dijela.

Stigla su i pojačanja, Gavranović i Hajrović u prvim su utakmicama zaslužili palac gore?

- Oba su reprezentativci svojih zemalja i to dovoljno govori o njima. Iskusni su, brzo su se uklopili i vjerujem da će biti pojačanja za Dinamo.

Što su Dinamove želje ovog proljeća, osim trofeja? Je li, možda, cilj, osvojiti te trofeje bez poraza?

- Dvije godine bez trofeja ne smije nam se dogoditi i to je prvo i osnovno. Dakle, želim dvostruku krunu Dinamu i što bezbolniji dolazak do tog cilja.

A osobne ambicije?

- Samo zdravlje. Sve ostalo će doći samo po sebi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 05:19