Srdjan Vrancic / CROPIX
GANSKI OFENZIVAC

JEDAN OD NAJVEĆIH RIJEČKIH DUŽNIKA O ODNOSU S NOVIM TRENEROM 'Igor Bišćan nam je pristupio kao prijatelj, puno mi znači spoznaja da računa na mene'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. prosinac 2018. 21:30

Hebera nema u Koprivnici, najbolji igrač i strijelac Riječana dobio je protiv Lokomotive treći žuti karton i Igor Bišćan traži način kako popuniti rupu na lijevom krilu. Nekoliko je mogućnosti, više je kombinacija o kojima strateg Bijelih sigurno razmišlja, ali samo jedna za sobom ne povlači i neke druge rošade u momčadi.

Primjerice, kada bi na lijevo krilo išao Gorgon, na njegovo bi mjesto vjerojatno upali Puljić ili Grahovac, ako se Bišćan odluči za Čanađiju, onda bi prema naprijed otišao vjerojatno Pavičić, a samo ulazak Maxwella Acostya podrazumijeva promjenu igrač za igrača.

Ofenzivac iz Gane, koji je u proljetnom dijelu prošle sezone ostavio odličan dojam i skrenuo pažnju na svoje mogućnosti, nekako je ostao najveći dužnik u riječkim redovima ove jeseni.

Rijeka, 210418. 
Igraliste Rujevica.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 31 kolo, Rijeka - Osijek.
Na fotografiji: Acosty.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Sada bi utakmica u Koprivnici mogla biti njegova prilika, ako ništa drugo, da najavi proljeće u kojem bi mu se nekim mogućim odlascima moglo otvoriti mjesto u momčadi, što je i preduvjet da počne zabijati i asistirati. Zasad se uglavnom raduje uspjesima suigračima, pa je tako s Heberom osmislio ples kada jedan od njih postigne pogodak.

- Bili smo uvjereni da ćemo pobijediti Lokomotivu, odnosno da će netko od nas postići pogodak. Mislili smo da ćemo to obilježiti kada se dogodi, pa se Heber dosjetio tog brazilskog plesa kojem nas je brzinski naučio. Mislim da je bilo simpatično, a nadam se da ćemo imati još prilike za takvo što, a možda nas netko od suigrača nauči i poneki korak iz nekog hrvatskog plesa, ha-ha... - smije se Maxwell Acosty, kojem ni klupa nije poremetila dobro raspoloženje.

Zabavljamo se

Uostalom, Rijeka je u sjajnom rezultatskom nizu, svi su uvjereni da se na isti način može i oprostiti od 2018. godine.

- Atmosfera je stvarno sjajna, momčad je vedra i vesela i mogu reći da se baš zabavljamo i na treningu i na utakmicama. To je ključ svega, jer kada si zadovoljan, onda bolje treniraš. Bišćan nam je od prvog dana pristupio kao prijatelj i doživljavamo ga kao dio momčadi. Mislim da dobro osjeća ono što trebamo kao momčad i mislim da ono što pokazujemo na travnjaku najbolje oslikava da to dobro radi.

U Koprivnici nema Hebera, može li Acosty biti taj koji će ga zamijeniti na pravi način?

- Trener još nije odlučio, ali spreman sam ako budem taj. Dobro treniram da bih mogao iskoristiti priliku kada se ukaže i stvarno se nadam da ću zaigrati, jer imam veliku želju da se to dogodi. Mislim da dobro radim i da mogu odgovoriti onome što će ta utakmica tražiti, a ako zaigram, kamo sreće da, kao i na proljeće, tamo postignem pogodak.

Rijeka, 081218.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Lokomotiva, 1.HT 17. kolo.
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

A je li kakav savjet udijelio i prijatelj Heber? On je u Slavenu Belupu imao odličnu sezonu, poznaje ambijent, suparnike...

- Heberu i meni se dogodi da i previše razgovaramo o nogometu, a nekada je dobro i malo ohladiti glavu. Zasad još nismo razgovarali o Belupu, ali u petak prije polaska sigurno će imati neki savjet koji će mi pomoći da nastavim tamo gdje je on stao protiv Lokomotive.

Iz drugog plana

Minutaža vam je posljednjih mjeseci bila skromna i zbog serije ozljeda koje su vas zaustavljale, usto je teško i očekivati od trenera da će mijenjati momčad koja pobjeđuje.

- Kada je došao Bišćan, ja sam bio izvan stroja zbog udarca protiv Gorice, tijekom onog tjedna u Umagu odradio sam samo jedan trening i nisam se uspio nametnuti. A onda su, srećom, došle pobjede, trener nije imao razloga mijenjati momčad koja pobjeđuje i ja sam ostao čekati priliku iz drugog plana. Ali sve to smatram normalnim, sa zadovoljstvom dolazim na treninge i svaku priliku na utakmici pokušavam iskoristiti najbolje što mogu. A nije tajna da bih volio više igrati, ali doći će i to, sada je najvažnije da nižemo dobre rezultate. Meni puno znači što osjećam da trener računa na mene i ja ću mu na tome uzvratiti najbolje što mogu.

Po pitanju golova i asistencija ipak ste ostali mali dužnik u odnosu na prošlu sezonu, tada je statistika bila puno bolja.

- Ne mogu vam opisati koliko mi to nedostaje, ali slično je bilo i prošle sezone, kada u jesen nisam puno igrao, pa mi se na proljeće otvorilo. Nedostaje mi onaj osjećaj kada postigneš pogodak, kada asistiraš suigraču, kada zajedno slavite pogodak... Sve su to stvari koje imaju posebnu draž i sve me to motivira da treneru malo zagorčam život po pitanju izbora igrača za prvu momčad.

Kup je prvi cilj

Možemo onda najaviti i da je proljeće vaša velika prilika?

- Siguran sam da mogu ponoviti prošlo proljeće, možda biti još i bolji, jer znam da sam ostao ponešto dužan. Ali sada ćemo razmišljati najprije o utakmici u Koprivnici, a kada napunimo baterije tijekom stanke, želimo što jače krenuti u nastavak.

Ciljevi su finale Kupa i obrana drugog mjesta?

- Kup nam je prvi cilj, tu želimo otići do kraja, ali pokušat ćemo napraviti i nešto problema Dinamu u prvenstvu. Sjetite se prošle sezone, da su ostala još dva-tri kola do kraja, sigurno im ne bi bilo ugodno. Sada imamo pola sezone da im se približimo, ako nastavimo kao dosad, siguran sam da će na Maksimiru itekako razmišljati o Rijeci - zaključio je Maxwell Acosty.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:55