Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
USUSRET SUPERKUPU

JEDAN OD NAJZASLUŽNIJIH ŠTO JE RIJEKA PROŠLE SEZONE UZELA RABUZINOVO SUNCE, A SADA NAJAVLJUJE POHOD NA MAKSIMIR 'Poginut ćemo da uzmemo taj trofej'

SIMON SLUGA Riječka 'jedinica' ne misli da je večerašnja utakmica samo za prestiž
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 13. srpanj 2019. 11:28

Simon Sluga na Drosini je obranio jedanaesterac Daniju Olmu te usmjerio riječki zrakoplov prema Rabuzinovu Suncu. Riječki je vratar odradio odlično proljeće, iskazao se i u reprezentativnom dresu protiv Tunisa u Varaždinu te će večeras biti bitna Bišćanova uzdanica.

- Pripreme su dobro prošle, nisu bile dugačke, samo mi je žao što smo imali malih problema s ozljedama. Imam dobar osjećaj za prvenstvo i za večerašnju utakmicu! Imao sam nešto kraći odmor zbog reprezentacije, ali ne pamtim kada sam imao neki duži odmor, pogotovo po ljeti. Guštao sam u reprezentaciji, nije stoga bitno dan-dva ili tri dana više odmora.

Posljednja linija ostala je na okupu, to je za vas kao golmana definitivno plus uoči nadolazeće sezone jer se ne morate uigravati s novim igračima.

- Drago mi je da smo svi ostali na okupu, ne samo obrambeni igrači jer smo vrhunska klapa i izvan terena. Slijede nam bitne utakmice, a rekao bih da smo pojačani za one igrače koji su neko vrijeme bili ozlijeđeni.

Kako gledate na večerašnji susret u Maksimiru? Koliko će biti različit u odnosu na onaj nedavni u Puli?

- Pa bit će jer je u suštini svaka utakmica različita. Igramo u Maksimiru, a neki igrači njima također nisu na dispoziciji, kao nama Puljić i Mamić. Neki pričaju da utakmica nije bitna i da se igra samo za prestiž, ali ne slažem se s takvim izjavama. Igrač želi pobijediti u svakoj utakmici, a kamoli ne u onoj koja se igra za trofej. Večeras ćemo u Maksimiru poginuti da podignemo Superkup! Nema ljepšeg nego s trofejom ući u sezonu, i to s pobjedom u derbiju dvije najbolje hrvatske ekipe.

Rijeka, 050619.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste.
Trening nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Walesa.
Na fotografiji: Simon Sluga.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Mnogo nepoznanica

Superkup je specifična utakmica iz razloga što su obje momčadi formu tempirale za europska nadmetanja?

- Slažem se, ni mi ni oni još ne znamo zapravo u kakvoj smo formi. Kažem, imam dobar osjećaj, mislim da smo dobri i nadam se da će doći što više ljudi i uživati u ambijentu. Moja obrana u finalu Kupa? Ja uvijek dajem sve od sebe, nekad to bude dobro, a nekad sve kiksam.

Koliko možete sa strane staviti sve priče oko prijelaznog roka?

- Ma mogu, nisam više toliko ni mlad ni balavac da me te priče opterećuju. Kad sam na terenu, ne mislim na ništa drugo. Svima je poznato koliko sam privržen Rijeci i koliko mi je stalo do ovog kluba, ne može me poremetiti sto upita i sto naslova u novinama.

Zagreb, 190319.
Stadion Maksimir.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije  pred utakmicu Europskih kvalifikacija s Azerbajdzanom.
Na fotografiji:   Simon Sluga.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Imate li poseban motiv protiv Dinama? Pitamo iz razloga što iz finala Kupa datira situacija kada ste za vrijeme trajanja utakmice slavili pobjedu ispred Marija Gavranovića...

- Dobro, ne bih to potencirao, nisam baš ni razmišljao u tom trenutku, ali reći ću da to nije bilo zbog Dinama kao kluba. Možda je poseban motiv jer je Dinamo najbolja hrvatska momčad unatrag nekoliko godina, ali to je samo podsvjesno jer ne želim izreći nepoštovanje prema ostalim hrvatskim klubovima i protivnicima.

Kako gledate na HNL?

- Ide naprijed, mislim da je to svima jasno. Novi travnjaci bili su odličan korak u tom smjeru. Konkurencija će opet biti opaka, klubovi rade dobar posao, vidjet ćete da će Varaždin odigrati bitnu ulogu. Drago mi je, neka se svi pojačavaju jer tako i nas tjeraju na bolje.

Za kraj, koliko ste zadovoljni što je novi ugovor potpisao Andrej Prskalo?

- Godinama smo suigrači i prijatelji. Bilo koji klub na svijetu bi bio sretan da ima Prkija! Jako dobar suigrač i jako dobra osoba i Rijeka može biti sretna da ga ima u svojim redovima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:07