Dani Olmo i Filip Benković 2018. godine
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TEK SU MU 23 GODINE

Jedan od nekad najvećih talenata HR nogometa vraća se u Dinamo, presudit će - bivši prvak Engleske!

Vjeruje se da Leicester ne bi imao ništa protiv takvog, dobrog raspleta za Benkovića i Modre
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2021. 20:24

U srijedu u večernjim satima iz dobro informiranih izvora saznali smo da se u Maksimiru sprema još jedan zanimljiv transfer.

Naime, prema informacijama koje smo dobili, u Dinamo bi se trebao vratiti - Filip Benković (23)!

Radi se o mladom stoperu, svojevremeno jednom od najvećih talenata hrvatskog nogometa koji je za Dinamo odigrao 77 utakmica i zabio 6 pogodaka. U ljeto 2018. godine potpisao je za Leicester, ali je od tada karijeru proveo na posudbama, a mučile su ga i ozljede, definitivno nije imao sreće. Bio je na posudbama u Celticu, Bristol Cityiju, Cardiffu, a posljednju sezonu proveo je u belgijskom Leuvenu gdje je od siječnja ove godine odigrao samo 70 minuta...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Zadnjeg dana mjeseca lipnja istječe mu posudba u Belgiji, a naši izvori tvrde da je mladić već stupio u kontakte s Dinamom, te da još samo treba dozvola Leicestera da Benković stigne na još jednu posudbu, ali ovoga puta u svoj matični klub Dinamo. Tu bi možda moglo biti problema jer neke vijesti govore da bi Englezi htjeli da Filip ostane na posudbi u nekom klubu na Otoku.

Istina, bio je na posudbi u Leuvenu, ali to je klub pod patronatom Leicestera. Bilo kako bilo, modri klub bi sigurno bila krasna prilika za Benkovića, odlična mogućnost revitaliziranja karijere koje je bila u velikom naletu, ali i zaustavljena zbog razno-raznih razloga, ponajviše ozljeda. Možda to shvate u Leicesteru.

Naravno, ne možemo još ništa zaključivati niti možemo tvrditi da će se Benković vratiti u Maksimir, ali priča se zakotrljala, izgleda da je konačna odluka na Leicesteru.

Linker
03. svibanj 2022 20:16