Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
SILA NE PITA

JEDNA OD NAJVEĆIH NADA HRVATSKOG NOGOMETA IMA NOVU FUNKCIJU Nije trener Dinama, ali je zato postao - 'menadžer engleskog tipa'

SLAVEN BELUPO Imenovanje aktualnog trenera prve momčadi Farmaceuta na upražnjenu funkciju sportskog direktora
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. rujan 2016. 19:36

Budući da je donedavni sportski direktor Josip Omrčen-Čeko postao asistent Krune Jurčića u turskom Adanasporu, u Slavenu Belupu morali su popuniti ispražnjenu poziciju.

Trener juniora Ivica Sertić licenciran je kao voditelj nogometne škole, pa je jedino preostalo rješenje bilo imenovanje aktualnog trenera prve momčadi Željka Kopića na funkciju sportskog direktora.

Tako je mladi stručnjak objedinjavanjem dvije funkcije postao “menadžer engleskog tipa”, iako se u načinu njegova rada zapravo neće puno toga promijeniti.

- Kopić će odrađivati onaj dio posla koji je i dosad radio kad je u pitanju prijelazni rok, odnosno dovođenje igrača. Sve smo igrače dovodili uz njegove prijedloge i pristanak, a u to su bili uključeni i dosadašnji sportski direktor te ja kao direktor. Dio administrativnih poslova i suradnju sa Školom nogometa ja ću uz pomoć suradnika preuzeti na sebe - objasnio je Slavenov glavni direktor Zvonimir Šimunović.

Dodao je kako funkcija sportskog direktora u Slavenu nije ista kao u velikim klubovima, gdje ljudi koji obavljaju taj posao imaju znatno veće ovlasti. Kod Farmaceuta je to ipak više mjesto koje se mora popuniti licenciranom osobom, a Kopić je tu uskočio silom prilika.

Trenutačno je ipak najviše posvećen pripremi za gostovanje u Vinkovcima.

- Igrači dobro rade na treninzima tijekom tjedna, vjerujem u pozitivan rezultat koji bi nam donio dodatnu konsolidaciju i stabilnost uoči prvenstvene stanke - kazao je Kopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:27