Lukas Kačavenda (desno)
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PRIPREME ZA DERBI

Jedna od najvećih prijetnji za Dinamo neće nastupiti zbog ozljede? Trener: ‘To bi nas jako oslabilo‘

Momčad se za ogled s Modrima brusila na paintballu i na - roštilju! Dečki su se malo opustili.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 20:31

Odlične igre Lokomotivina 18-godišnjeg dragulja Lukasa Kačavende nisu ostale nezapažene, pa je tako dobio poziv izbornika mlade reprezentacije Hrvatske (do 21. godine) Igora Bišćana za kvalifikacijske okršaje za Euro protiv Azerbajdžana u Velikoj Gorici (2. rujna) i Finske (Oulu, 7. rujna).

Još jedan junior Lokosa, Luka Stojković, pozvan je u mladu hrvatsku selekciju do 19 godina. Enis Cokaj dobio je poziv A reprezentacije Albanije, a za mladu momčad te zemlje pozvan je Albion Marku. Reprezentativac BiH je, pak, Branimir Cipetić. U dolazećoj će prvenstvenoj stanci, dakle, Lokomotiva ostati bez petorice nogometaša.

Lokosi su se, inače, ovoga tjedna okušali u paintballu, jedno su popodne proveli na zajedničkom druženju, a nakon paintballa uživali su u delicijama s roštilja. Bio je to svojevrsni team-building u sklopu priprema za subotnji okršaj s Dinamom, ali i kao nagrada igračima za dosadašnje izvrsne rezultate i odličan ulazak u sezonu...

- Dečki su se malo opustili, zaslužili su to - kaže trener Lokosa, Silvio Čabraja.

Na paintballu se momčad "brusila" za zagrebački derbi i dvoboj s Dinamom?

- Ha, ha... Ma nije to bilo nikakvo "brušenje", dobro je da se igrači druže i izvan profesionalnih obveza. A utakmica s Dinamom svakako će nam biti najzahtjevnija dosad, nema tu mnogo priče, zna se tko je Dinamo. I moramo biti na svom maksimumu za ostvarenje pozitivnog rezultata.

Dinamo je uzdrman nakon teškog i bolnog poraza u Moldaviji, vjerojatno neće ni igrati u najjačem sastavu, jer su misli u Maksimiru okrenute prema uzvratu sa Šerifom. Hoće li to biti olakotne okolnosti za vašu momčad?

- Nisam baš siguran. Ne znam što je bolje za nas, da je Dinamo pobijedio u Tiraspolu, ili što je izgubio na onakav način. Sad će se Plavi, naime, pokušati vratiti u pozitivu kroz našu međusobnu utakmicu, sigurno će željeti isprati taj gorak okus koji je ostao nakon Tiraspola. Ne vjerujem, dakle, da će Dinamo biti opušten, prvenstveni su mu bodovi, uostalom, također iznimno važni. No, to su Dinamovi problemi, mi ćemo doći u Maksimir sa željom da nastavimo ovaj pozitivni niz - rekao je Čabraja i na kraju dodao:

- Na ozljedu mišića požalio se Kačavenda, njegov je nastup u subotu upitan, vidjet ćemo u kakvom će stanju biti do utakmice. Ne bude li igrao, bit ćemo jako oslabljeni, bit će to kao da mi je netko "odrezao desnu ruku" - kaže Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 23:22