DOČEKAO PREMIER LIGU

Jelavić potpisao za Everton na 4 i pol godine: 'Spreman sam za nove izazove!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. siječanj 2012. 12:13

Nikica Jelavić novi je član engleskog premierligaša Evertona. Klub u kojem je Jelavić proveo proteklu sezonu i pol Glasgow Rangers i Everton postigli su dogovor oko transfera vrijednog navodno oko sedam milijuna funti (oko 9,5 milijuna eura), te je hrvatski reprezentativni napadač potom s novim klubom dogovarao visinu plaće i bio podvrgnut detaljnom liječničkom pregledu čiji je prolazak kasnije i potvrdio transfer.

Nakon što je u proteklih 17 mjeseci Jelavić u dresu Rangersa pokazao kako se može nositi sa zahtjevima otočkog nogometa te je stekao status najboljeg člana sastava iz Glasgowa (čak 36 pogodaka u 55 nastupa) došla je i prigoda za novi iskorak u karijeri koju će dobiti u dresu kluba iz Liverpoola.

Posljednjeg dana prijelaznog roka tako je konačno razriješena enigma oko imena kluba u kojem će Jelavić nastaviti karijeru.

Jelavić je tako postao treće ovozimsko pojačanje slavne momčadi iz grada Beatlesa (devet puta prvaci, pet puta osvajači FA kupa, osvajači Kupa kupova 1985. godine) koja pamti i bolje dane.

Netom po završetku transfera iz Glasgow Rangersa u Everton, napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić pozdravio je publiku novog kluba.

- To je velika stvar za mene, novi korak u mojoj karijeri i mogu obećati svim navijačima i ljudima u klubu da ću dati sve od sebe i zabiti čim je više golova moguće.

Kada ste prvi put čuli za mogućnost transfera u Everton?

- Prije nekoliko dana. Kada sam čuo, želio sam doći ovdje i sada se moj san ostvario. Everton je standardan premierligaški klub, veliki klub koji ove sezone i nije u tako dobroj poziciji, ali je uvijek među osam, deset najboljih, tako da mi je vrlo drago što sam ovdje.

Koliko ste uzbuđeni zbog transfera, što možete donijeti Evertonu?

- Jako sam uzbuđen, za mene je to novi izazov, korak naprijed u mojoj karijeri. Mislim da mogu donijeti dobar nogomet, zabiti puno golova i pokušati osvojiti neki trofej.

U Rangersima ste imali sjajnu golgetersku statistiku. Hoće li igranje u Škotskoj pomoći vašoj prilagodbi na Premierligu?

- Naravno da škotska Premierliga nije na tako visokoj razini kao ovdje u Engleskoj, ali mislim da mi je pomoglo puno jer nije ipak tako velika razlika i spreman sam na premierligaški izazov.

Zadnji Hrvat koji je igrao u Evertonu bio je Slaven Bilić. Kakav je osjećaj ići njegovim stopama?

- Nisam još razgovarao s njim, ali znam da je igrao ovdje. On je trenutno moj nacionalni izbornik i naravno da ću s njim porazgovarati o klubu, stvarima ovdje i vidjet ćemo, jednostavno sam uzbuđen.

Kako biste sebe opisali kao igrača, koje su vaše najveće kvalitete?

- Zabijanje golova. U posljednjih nekoliko sezona moja statistika to pokazuje i nadam se da to mogu nastaviti ovdje u Evertonu.

Moyes: Jelavić? Bez komentara, znat će se u ponoć

Menadžer nogometaša Evertona David Moyes odbio je komentirati mogućnost da njegov klub posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka dovede hrvatskog reprezentativnog napadača Nikicu Jelavića iz Rangersa...

David Moyes je ostao ''zakopčan'' po tom pitanju.

- Nikada ne govorim o igračima iz drugih klubova, dok ne postanu naši igrači. To ne volim raditi. Nisam volio takve priče još dok sam ja bio igrač, pa bi slušao kako u moj klub dolaze drugi braniči koji će mi uzeti mjesto u momčadi. Da ima kakvih novosti, ja bih vam već to rekao. Pričekajte najkasnije do ponoći, tada će se sve znati – rekao je Moyes za Evening Express.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 06:33