ZA NIKICU NEMA DILEME

Jelavić tvrdi: Ma, svaka čast Španjolskoj i Njemačkoj... ali Hrvatska je prvi favorit Eura!

Piše: Jure BurićObjavljeno: 21. svibanj 2012. 14:29

Nikad nitko do - Nikice. Napadač Evertona, Nikica Jelavić na okupljanje reprezentacije stigao je sa širokim osmijehom i u velikoj, za Engleze pompoznoj formi. Iz našeg rakursa sve je jasno: aureola najboljeg igrača mjeseca u Premier ligi, to je nešto što niti jednom hrvatskom nogometašu prije njega nije uspjelo. Gledajući njegove partije u Evertonu, sve postaje jasno: Jelavić je veliko i tajno oružje Hrvatske na Euru.

Kakav je osjećaj biti igrač mjeseca u Premiershipu?

- To mi mnogo znači, sretan sam zbog tog trofeja, daje do znanja da rad stiže na naplatu. Međutim, ne bih ni bio toliko učinkovit da nemam kvalitetne i korektne suigrače. Prihvatili su me fenomenalno, u svakoj situaciji pred golom protivnika trude se dodati mi upotrebljive lopte.

Koje je, očito, iznimno. Nakon odličnih rezultata u Engleskoj ligi vinuli ste se među 'zvijezde’?

- Ja sam isti kao i prije, ništa se nisam promijenio niti sam takva osoba da lebdim iznad zemlje. Međutim, sva ta događanja nakon uspjeha i sami uspjesi od čovjeka stvaraju svojevrsnu posebnost, ili kako vi kažete 'zvijezdu’. Isključivo, doduše, u okruženju medija ili navijača, nadam se da me ljudi oko mene i dalje doživljavaju na identičan način kao i prije ovog meteorskog uspona.

Koji napadači će obilježiti Europsko prvenstvo?

- Moj favorit je Nizozemac Van Persie. Igrat će u kvalitetnoj momčadi, perfektno se snalazi pred suparničkim golom. Ima brzinu i preciznog je udarca.

Favoriti Eura?

- Uz nas to su još Njemačka i Nizozemska!

Niste li malo preoptimistični?

- Jasno je da ne idemo odigrati samo prve tri utakmice u skupini. Vjerujem da nitko od nas tako ne razmišlja. Imamo kvalitetnu momčad. Skupina je teška jer Irska, Španjolska i Italija su imena za respekt, ali činjenica je da na ovakav nogometni summit dolaze samo najbolji. Imam pravo razmišljati o finalu i prvom mjestu, tu zaista ne vidim ništa bahato.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:27