Joško Jeličić

 SCREENSHOT/MAX SPORT
OŠTRE RIJEČI

Jeličić o Rijeci: ‘Jedan igrač zna samo raspoznati dresove. Čuo sam i da su treneri loše plaćeni...‘

Prije novog kola domaćeg prvenstva je komentirao sramotu Rijeke u Ljubljani te ulazak Dinama u Ligu prvaka
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 18:37

Novo kolo SuperSport HNL-a donio je i novu emisiju Studija SuperSport HNL-a. Kolo su komentirali Hrvoje Vejić i Joško Jeličić. Prije novog kola domaćeg prvenstva, Jeličić je komentirao sramotu Rijeke u Ljubljani te ulazak Dinama u Ligu prvaka.

- Damir Mišković ima zasluge za sve što je Rijeka napravila u prvih 12 godina, ali je najzaslužniji i za ovaj neuspjeh. Smjenom Sopića je pokazao samovolju. Te stvari se moraju mijenjati. Čuo sam da su tamo treneri u omladinskoj školi loše plaćeni. To se vidi na Šimunu Butiću koji od taktičke obučenosti ima to da prepoznaje dresove za koje igra - započeo je Jeličić

Utakmicu su obilježili i neredi na tribinama.

- Jasno mi je da su navijači bijesni i razočarani, ali sramim se kao Hrvat i čovjek. Paliti baklje i gađati žene je sramotno. Činjenica da je svih 50 članova Armade bilo na tribini upućivalo je da bi moglo doći do nereda. Bili su frustrirani i jer su izgubili utakmicu na autocesti prije par dana što također osuđujem.

Za razliku od Rijeke, Dinamo je uspješno preživio gostovanje u Azerbajdžanu i osigurao Ligu prvaka.

- Svaki igrač Dinama treba uživati u Ligi prvaka to je najjače europsko natjecanje. Sada im se nudi prilika i da u slučaju osvajanja prvenstva uđu direktno u Ligi prvaka. Time bi riješili pitanje prvaka idućih deset godina. Na papiru, ima tu protivnika s kojima se može igrati, ali za neki veći rezultat se puno toga treba posložiti.

Derbi kola su odigrali Dinamo i Rijeka. U napetoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika te je završilo 1:1.

- Poslije takvog poraza u utakmici sezone, sigurno nije lako igrati protiv Dinama. To se vidjelo i na početku utakmice gdje se Rijeka nije mogla snaći. Nakon toga je Dinamo krenuo fizički padati što je razumljivo. Rijeka je iskoristila svoju šansu i zasluženo došla do boda - rekao je Vejić.

Dinamo je imao psihološku potrošnju nakon ulaska u Ligu prvaka.

- Dinamu su opet morali krila igrati na bekovskim pozicijama i to se vidjelo. Rijeka je primila gol na kvalitetu Baturine i Petkovića, a Dinamo se nakon toga ugasio. Oni imaju svojih problema što je Rijeka znala iskoristiti. Podignuli su se u nastavku i nisu dopustili Dinamu da zaprijeti - zaključio je Jeličić

Ovog ljeta, Dinamo je odradio jako dobar prijelazni rok.

- Marko Marić radi sjajan posao. U tišini je složio odličnu momčad i racionalizirao troškove. Šteta jedino zbog onog rugla od stadiona koje kvari doživljaj Lige prvaka - još se jednom dotaknuo problema stadiona Jeličić.

Hajduk je izašao iz nove mini krize i gorak okus remija s Istrom, isprao pobjedom protiv Osijeka.

- Smiješno je ovu utakmicu uspoređivati s bilo kojom europskom razinom. Prvo poluvrijeme je izgledalo kao da igraju Stobreč i Omiš. Drugo je Hajduk zaigrao bolje i zasluženo slavio. No, s ovim kadrom teško da Hajduk može puno bolje. Drago mi je što je Hajduk zabranio komentiranje na društvenim mrežama jer ovi igrači nisu zaslužili to vrijeđanje- započeo je Jeličić.

Prvi puta je u početnoj postavi osvanuo Bruno Durdov.

- Drago mi je da je Gattuso pokazao hrabrost i stavio ga da igra. Durdov se pokazao u dobrom svjetlu, a u Hajduku se moraju moliti da Marko Livaja ostane zdrav jer bez njega bolje da ni ne zamišljam gdje bi bili - dodao je Vejić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:38