TRENERSKA PROBLEMATIKA

Jerkov: Zašto je Špaco uopće smijenjen?; Grgić: Treba nam stranac, pogledajte Dinamo!

Ako je istina da se predsjedniku drugi miješaju u posao, a o tome se govori, onda igrači nemaju sigurnost jer im podršku ne može pružiti ni on, a niti trener, kaže Jerkov
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2010. 18:50

Promjena i izbor trenera uvijek su bile delikatne situacije na Poljudu. Puno se trenera promijenilo na klupi Hajduka proteklih godina, a kako reagirati u tako zahtjevnom trenutku i donijeti pravo rješenje, pitanje je s kojim se često borio i bivši predsjednik splitskog kluba Branko Grgić koji je u jesen 2007. godine otišao s Poljuda.

- U startu vam moram reći najveću istinu. Najviše me živciralo kada bi mi prethodnici davali savjete, pa tako ni ja ne želim aktualnom rukovodstvu soliti pamet - kazao je Grgić i dodao:

- Ali jasno je da klub mora pronaći rješenje, a da se mene pita, ostavio bih Vučevića na klupi do kraja jeseni. Zašto? Zato što je prekratko vrijeme da se novi stručnjak uvede u posao, a Vučević dobro poznaje ekipu i može izvući momčad iz sadašnje situacije. Ne vidim kako bi drukčije klub mogao premostiti trenutačni problem.

Što napraviti nakon kraja jeseni?

- Ukoliko Vučević želi, ponudio bih mu rad na dulje staze s prvom momčadi. Međutim, ako želi nastaviti započeti posao u omladinskoj školi, onda bih dobro razmislio što i kako dalje. Jer, trenutno ne vidim koji bi domaći trener mogao voditi Hajduk. Uostalom, i Dinamo je svoj problem struke riješio tako što je doveo Halilhodžića i napravio odličan posao. U igri Dinama vidi se ruka trenera i zato bi stranac sigurno bio rješenje i za Hajduk.

Još je Grgić dodao kako se ni pod koju cijenu ne bi odrekao usluga Stanka Poklepovića, trenera koji je s Bijelima ostvario kvalitetni rezultat ove sezone.

- Poklepovića bi zadržao u klubu, jer ima stručnost za edukaciju budućih trenera. Doveo sam Poklepovića u klub i dao mu mogućnost rada u omladinskoj školi, a rezultati su i danas vidljivi.

Grgić je vodio Hajduk dugih sedam i pol godina osvojivši u tom razdoblju tri naslova prvaka i jedan Kup. U njegovu mandatu mijenjali su se treneri, ali bilježili su Bijeli i toliko željene titule.

Željko Jerkov nakon manje od mjesec dana na dužnosti predsjednika Bijelih podnio je ostavku; njegova je opcija bila stečajni postupak i privatizacija u skladu s novim Zakonom o sportu.

- Čudna mi je situacija oko smjenjivanja Poklepovića i izbora novog trenera, ali i mnogo toga što se događa u klubu. Ako je istina da se sadašnjem predsjedniku drugi miješaju u posao, a o tome se piše i govori, onda igrači nemaju sigurnost jer im podršku ne može pružiti ni on, a niti trener kojega zapravo ni nemaju. Smiješna je uopće situacija da su Poklepoviću dali otkaz na onakav način; čovjek je šest mjeseci bio na klupi, a od njega se očekuju konstantni uspjesi. Pogledajmo samo kako to rade inozemni klubovi, koliko vani traju treneri. Ne znam jesu li i imali, prije nego su ga smijenili, neko rješenje, a veliki klub kao Hajduk svakako bi trebao imati spremnu B opciju. Sve mi se to čini kao vezane pogreške - rekao je Jerkov.

Tomislav Erceg obnašao je dužnost sportskog direktora Bijelih od 2006. do proljeća 2008. godine i dobro zna kako je neugodna situacija kada klub mora tražiti novog trenera.

- Nije lako ljudima u Upravi Hajduka i baš zato što znam kako su teške odluke u izboru novog trenera, ne bih se miješao u njihov posao. Uprava je uvijek najodgovornija i mora pronaći rješenje koje će Hajduk napraviti uspješnim klubom. S obzirom da su se uspjeli izvući iz prošlogodišnje krize, vjerujem da će ponovno imati znanja i mudrosti za najbolje rješenje. Ali, ne bih ulazio u polemiku oko izbora trenera. Tko je najbolje rješenje, reći će Uprava, ne treba im otežavati situaciju savjetima sa strane - kazao je Erceg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 00:25