Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
PET MJESECI PRIJE KRAJA PRVENSTVA

JESMO LI VEĆ DOBILI NOVOG PRVAKA? Dinamo veliki dobitnik kola velikih gubitnika! Osijek se muči s autsajderima, Rijeka je u strašnoj krizi, Poljud...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2017. 12:03

U kolu gubitnika Dinamo je dobitnik! Jesmo li već dobili novoga prvaka? Rijeka, Osijek i Hajduk su izgubili, Dinamo je pobijedio na svoj način, u zadnjim minutama i otišao daleko.

Možda i predaleko za pratitelje. Da je netko Dinamu prije početka sezone ponudio takvo stanje na ljestvici, dvoznamenkasta prednost pred drugoplasiranim, u Maksimiru bi ga potpisali odmah, nema sumnje. Sjećamo se kad je Zdravko Mamić znao u prosincu svojim igračima javno čestitati naslov prvaka, pet mjeseci prije kraja prvenstva, što je izazivalo podsmijeh i srdžbu, kako kod koga.

No, nakon 15 kola izgleda kao da Modri mogu već uzeti pehar s Rujevice i proslaviti novi naslov. Dinamo ne briljira, možda je nepravedno napisati da je netko tko nema poraza i ima toliku prednost nad pratiteljima zapravo najmanje loš, ali činjenica jest da Dinamo ima najmanje problema od svih. Osijek se muči s autsajderima, Rijeka je u strašnoj krizi, Poljud se trese na svim razinama, a Modri sve prepreke preskaču pobjednički. Neke lakše od očekivanja, neke teže no što bi trebali, a k tome Dinamo do kraja polusezone ima i sjajan raspored. Bez podcjenjivanja, ali Lokomotiva, Rudeš, Inter, Istra i Cibalia idealan su ždrijeb Zagrepčanima do Božića.

Pjenušac se već hladi

K tome, Dinamo sve utakmice igra u Zagrebu, nema gostovanja, nema stresa. I doista, nakon 15 kola izgleda kao da samo čudo može promijeniti pobjednika utrke. Mnogo je neizvjesnija borba za drugo mjesto, tu će biti svega, a svaka borba prsa o prsa Hajduka, Osijeka i Rijeke, opet može biti voda na mlin momčadi Marija Cvitanovića.

Ako su prošlo prvenstvo izgubili u Koprivnici, ove su sezone dinamovci baš tamo napravili veliki posao na putu do novog naslova. Pjenušac se već hladi, bez obzira što prvenstvo još nije ni na polovici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:17