FOTO Robert Valai/Sportske novosti
SARKASTIČNI NIKO

'Jeste li gledali Dinamo - Hajduk? Ne zanima me HNL, pratio sam Atletico - Real!'

Gruzijci su u ovim kvalifikacijama da su nezgodna ekipa koja se zna braniti. Gruzija nije izgubila utakmicu, sigurno je opasna i jednostavno mora izazivati određeni respekt - rekao je Kranjčar
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2011. 14:01

Dok su se Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa još u subotu požurili u Hrvatsku , Niko Kranjčar sletio je u nedjelju poslijepodne.

- Supruga i kćerka ostale su u Londonu, odlično su, to mi je najbitnije u životu.

Jeste li gledali derbi Dinamo - Hajduk?

- Nisam, i stoga nemam što reći o toj utakmici - kazao nam je.

Zanima li vas uopće klupski nogomet u Hrvatskoj?

- Ne - zavrtio je glavom.

Što ste radili u subotu navečer?

- Pratio sam utakmicu Atletico - Real Madrid.

I kako kotirate protiv Reala u četvrtfinalu Lige prvaka ?

- Nakon što smo ih izvukli, mislio sam da nećemo imati previše izgleda. Međutim, sad kad je sve malo sjelo, i pogledao sam taj njihov susret, vidim da imamo šanse.

Zacijelo ne s nogometom prikazanim protiv West Hama (0:0). Bojite li se da će vam pobjeći Liga prvaka za sljedeću sezonu, konkurencija je jaka, u ovakvim susretima skupo je gubiti bodove? Pitali smo i nenamjerno “uboli” u slabu točku. Dojam je da je sve više gnjevan na Redknappa...

- Ne utječem previše na rezultate - bila je mu je prva reakcija, da bi nastavio: - Sigurno da nije dobro gubiti bodove, ali svima se to događa. Još uvijek je Liga prvaka uhvatljiva i predstavlja nam prvi cilj.

Jedno vrijeme nešto ste igrali, sada opet ništa. Zašto?

- Nisam zabio dovoljno golova. Samo dva odlučujuća. Mislim da je to razlog - sarkastično je kazao. - Rješavam utakmice i završim na klupi.

Od tri posljednja gostovanja Hrvatske za bodove, upravo je Kranjčar bio junak na dva. Bilićevoj momčadi on je baš udarna igla.

- Prošlu sam reprezentativnu godinu odigrao na visokoj razini, zabio dosta golova. Naravno da želim s time nastaviti. Mogu samo ponoviti ono što cijelo vrijeme govorim; mislim da sam u najboljim i najzrelijim nogometnim godinama i kao takav sigurno pun samopouzdanja. I u Gruziju idem s uvjerenjem kako imam kvalitetu da ponovno pružim dobru partiju.

Čitamo da ponovno imate ponude s nekoliko strana?

- Niti jednu. Prijelazni rok je u lipnju mjesecu. Daleko sam od odgovora brojim li posljednje mjesece u Tottenhamu ili ne.

Vratimo se Realu, što će presuđivati?

- Prije svega prevagnut će taktičko nadmudrivanje između Harryja i Mourinha, a sigurno je da u ovakvim utakmicama Mourinho ima malo više iskustva... Iskreno, mislim da Real nije na razini Barcelone, koja je s drugog svijeta, niti u rangu velikih njihovih ekipa iz prošlosti. Kvalitetni su, izraziti su favoriti u ovom dvoboju, ali isto tako mislim da imamo igrače koji takvim momčadima mogu napraviti dar-mar...

A kako će biti u Tbilisiju?

- Jači smo, normalno da to moramo pokazati na terenu, ali uvjeren sam da posjedujemo bolje pojedince i momčad te bismo trebali doći do tri boda.

Kakvog protivnika očekujete?

- Izbornik i treneri znaju o njima više nego mi igrači. Demonstrirali su u ovim kvalifikacijama da su nezgodna ekipa koja se zna braniti. Gruzija nije izgubila utakmicu, sigurno je opasna i jednostavno mora izazivati određeni respekt.

Hoćemo li zadržati prvo mjesto na tablici?

- Moramo, i budemo. Uvjeren sam u to. Imamo daleko najbolju momčad u ovoj skupini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:39