SRDJAN VRANCIC/CROPIX
KOBNI TRANSFER

Jesu li u Dinamu pogriješili: ‘Da, htjeli su dovesti igrača koji ih je izbacio iz Lige prvaka, ali...‘

‘Dinamo je doveo Kastratija, a htio je i drugog Lokomotivinog brzanca. Ipak, nije se dogodilo...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2020. 21:34

Gosti novog izdanja podcasta Supersportske bili su nogometni menadžer Matej Škegro, trener Sergej Jakirović kao i kolega Davorin Olivari. Zanimljivo pitanje za sve naše sudionike bilo je - jesu li u Dinamu napravili krivi korak kada su angažirali Lirima Kastratija umjesto Myrta Uzunija koji je iz Lokomotive prešao u mađarski Ferencvaros?

- Meni osobno je Uzuni protekle dvije sezone bio najbolji igrač Lokomotive, to sam rekao i treneru Goranu Tomiću. Mislim da su se vodili godinama. Kastrati je '99. godište i on je svakako najbrži nogometaš u regiji. Stvarno, nisam vidio bržeg igrača od njega. On se počeo isplaćivati Modrima, a u budućnosti će još i više - rekao je Jakirović, bivši trener Gorice i Maribora.

Ipak, Uzuni je svojim golom u Budimpešti eliminirao Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka...

- Jest, on je radio razliku u toj utakmici. Da su uzeli njega, ne bi pogriješili. Ipak, procijenili su da im ne treba, što je zanimljivo. Jer, on može igrati na sve tri pozicije u ofanzivnom dijelu veznog reda. Moglo se, ali računalo se s Oršićem, što je logično....

Nije Jakirović ni završio rečenicu, već je Olivari bio spreman za nastaviti dio nakon zareza:

- Dinamo je htio i Uzunija! To su bile moje informacije, ali se dogodilo da je došao Ferencvaros s boljom ponudom. Razgovarao sam tada s Božidarom Šikićem, glavnim čovjekom Lokomotive koji mi je jednostavno rekao - mora se od nečeg živjeti. Uzeo bi Dinamo i Uzunija da se tako poklopilo. Ali, Mađari su platili više, Uzuni je otišao u Budimpeštu i izbacio Dinamo iz Lige prvaka - rekao je novinar SN.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:40