Duje Klarić/CROPIX
'DEČKI, UŽIVAJTE!'

Joe Šimunić ne može prežaliti Real: 'Šokirao sam se kad mi je Mamić rekao za suspenziju'

'Suigrači nemaju što izgubiti, neka samo uživaju u igri. To im je nagrada za ovaj veliki trud, za to što su izborili Ligu prvaka. I neka istrče na teren i daju sve od sebe'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. rujan 2011. 22:07

Bez obzira na onaj Lendrićev 'ringišpil' pred kraj utakmice, Josipu Šimuniću mnogi su u nedjelju čestitali na debiju u Dinamovu dresu na Poljudu. Ipak je to bio debi. No, on nije bio baš previše oduševljen.

- Ja baš nisam zadovoljan, nismo pobijedili. A trebali smo, nije bilo baš onako kako smo planirali. Valjda smo nešto i naučili u tom susretu - kaže Šimunić koji se više nije želio previše osvrtati na zvižduke prepunog Poljuda.

To je iza njega, na redu je Real, on neće biti na raspolaganju u tom spektaklu. Zbog one 'fantomske' kazne iz 2008., dok je igrao za Herthu. Još nismo čuli objašnjenje, još uvijek ne znamo što se točno tada dogodilo. Zašto, dakle, Šimunić ne može igrati protiv Reala?

- Uopće se ne sjećam te suspenzije, to sam tek neki dan saznao, šokirao sam se kad mi je rekao Zoran Mamić. Znam da sam tada dobio žuti karton poslije kraja utakmice, prigovarao sam sucu, nije nam dosudio tri jedanaesterca. Međutim, nikad nisam znao da sam suspendiran na dvije utakmice. Tek sedam mjeseci kasnije stigla je nekakva odluka o kazni u klub, a ja sam tad već odlazio u Hoffenheim, tako da me iz Herthe nikad i nisu obavijestili. Čudna situacija, stvarno sam bio neugodno iznenađen. Žao mi je što neću igrati protiv Reala, razočaran sam, ali što mogu. Gledat ću utakmicu s tribine - tužan je Šimunić, koji je svojim suigračima rekao kako se moraju postaviti u toj utakmici.

- Suigrači nemaju što izgubiti, neka samo uživaju u igri. To im je nagrada za ovaj veliki trud, za to što su izborili Ligu prvaka. I neka istrče na teren i daju sve od sebe, tada im nitko ništa neće moći prigovoriti. A tada se možda može nešto i dogoditi, tko zna - tvrdi najnovije Dinamovo pojačanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:27