VLADO KOS/CROPIX
NOVA AVANTURA

Još jedan Hrvat na korak do Kine! Prvi odlazak stopirao je Bjelica, ali sada nema nikakvih prepreka

Poput Karačića i Marića bio je, formalno, Dinamov, iako nikad za Modre nije upisao ni minute
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. siječanj 2021. 08:41

Ante Majstorović (27), standardni Osijekov stoper, blizu je odlaska iz Gradskog vrta i potpisa za kineski Šangaj SIPG, klub koji je nedavno preuzeo hrvatski trener Ivan Leko. Prema našim informacijama, pregovori između Osijeka i Šangaja su u poodmakloj fazi, s velikim izgledima da se okončaju transferom. Navodno je Majstorović svoje uvjete s Kinezima već dogovorio, sad se čeka konačan dogovor klubova i sve one formalnosti koje još treba obaviti da transfer postane i služben.

Svota koju bi Osijek treba dobiti na ime odštete zasad nije poznata, no sigurno je da će klub na njemu zaraditi. Naime, prije godinu i pol dana Majstorović je stigao iz Lokomotive, kao Dinamov igrač, za 400 tisuća eura. Poput Frana Karačića i Mirka Marića bio je, formalno, Dinamov, iako nikad za Modre nije upisao ni minute.

Još je ljetos Majstorović imao ponude, pričalo se i o mogućem povratku u Dinamu, tada je Nenad Bjelica, koji je tek došao u klub, stopirao odlazak važnog igrača, međutim, sad su mu Osječani očito spremni izići ususret, omogućiti mu da u Kini bogato zaradi. Naravno, ako do konačnog dogovora dođe...

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Odlaskom Majstorovića ostao bi Bjelica na stoperskim pozicijama na Mili Škoriću, Danijelu Lončaru, tu je i Španjolac Jose Antonio Carro, kojega je iz Albacetea doveo upravo Bjelica, još uvijek je tu i Gutieri. A nije isključeno da će, u tom slučaju, ove zime još neko stopersko ime sletjeti u Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:13