Eduardo Carvalho
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

NASTAVLJA SE PRODAJA U DINAMU Kranjčar potvrdio odlazak Eduarda i dolazak novog pojačanja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2016. 15:55

Dinamov trener Zlatko Kranjčar najavio je na službenoj presici nadolazeću utakmicu HNL-a protiv Splita koja je na rasporedu u petak u 20h na Maksimiru.

Na presici je najavio utakmicu protiv Splita, osvrnuo se na Salzburg, a praktički je i potvrdio odlazak vratara Eduarda u Chelsea.

- Čeka nas utakmica sa Splitom i to će nam biti predigra za Salzburg. Kažem predigra jer ćemo vidjeti koliko mogu dati Machado i Pivarić koji se vraćaju nakon ozljeda. Vjerujem da su ozljede prošlost i da svojim pristupom mogu napraviti jako puno.

Kako trener komentira protivnika koji stiže u petak na Maksimir:

- O Splitu mogu reći to da ih respektiram. Kvalitetna su momčad, ali u prvi plan stavljam našu kvalitetu i dobre rezultate koje postižemo. Očekujem da igrači sutra opravdaju moje povjerenje i moramo osvojiti sva tri boda - objasnio je Kranjčar pa nastavio o tome koga će odmoriti u petak:

- Bit će igrača koje ćemo odmoriti, a to su Rog, Fernandes i Soudani. Pripremat ćemo ih za Salzburg. Osim njih odmorit će se Knežević, a Stojanović i Eduardo bit će na klupi. Naravno, to znači da od prve minute brani Šemper, a konkurirat će Karimi, Olmo, Matel, Benković i Soldo. Na raspolaganju imamo i Hodžića, dok Schildenfeld danas ima problem s tetivom i upitan je.

Dinamo trenutno ima u momčadi dva sjajna mlada kvalitetna golmana, a trener u Šemperu i Livakoviću vidi veliki potencijal?

- Jako su dobri vratari i ako Eduardo ode nakon play-offa nama ostaju dva odlična golmana. Već su sada vrhunski igrači, a mogu biti reprezentativni jednog dana na razini A reprezentacije. Kapitalni su talenti i vjerujem u njih - rekao je strateg Modrih pa nastavio o odlasku Eduarda:

- Lijepo je to da je Eduardo doživio u svojoj karijeri ponudu Chelseaja iako je s njim naša momčad dobila sigurnost. Otkad sam ja u klubu bio je kvalitetan i impresivan. Naravno, nemamo još službenu potvrdu.

Kapetan Dinama Domagoj Antolić na utakmici sa Salzburgom zaradio je zvižduke navijača, a situaciju je prokomentirao i trener:

- Antolić zaslužuje da mu se daje povjerenje, on je kapetan, vjerujem u njega, ali imao je loš dan. Žao mi je što se desilo to što se desilo, da navijači negoduju i fućkaju kapetanu Dinama. I meni je 40 tisuća navijača Dinama fućkalo kao legendi kluba i kvalitetnom igraču, a tada sam dao dva gola i pogodio stativu. Treba se saživjeti s tim, to je nogomet. Viroza je utjecala na njega, ali treba ići dalje. Bit će u kadru za utakmicu sa Splitom, nećemo umanjiti njegovu vrijednost, samo se mora vratiti i dobiti stabilnost.

Jedno od pitanja predstavnika medija bilo je vezano za mladog talentiranog igrača Lokomotive Ivana Fiolića o čijoj je sjajnoj igri trener Kranjčar već ranije govorio:

- Fiolić ja zaslužio biti dio Dinama i dao sam zeleno svjetlo da ga uzmemo što prije. Naravno, treba odigrati dvije utakmice s Lokomotivom i zatim će biti nama na dispoziciji. Tražimo i nekog internacionalnog igrača, ali moramo još vidjeti koga točno želimo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:53