Jakov Prkić / Cropix
PROCVAT U ITALIJI

Josip Radošević u Napulju se predstavio na najbolji mogući način: 'Bogu hvala, ide mi!'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 16. veljača 2013. 08:14

Josip Radošević odigrao je u četvrtak svoje prve minute u dresu Napolija i odmah je oduševio nove poslodavce i navijače slavnog talijanskog kluba. Postigao je bivši hajdukovac dva fantastična gola za Primaveru, za momčad do 20 godina, u pobjedi protiv Leccea (4:0) na otvaranju turnira Viareggio Cup. Tome je Radošević dodao i jednu asistenciju pa je proglašen igračem utakmice. Premda se nije radilo o nastupu za prvu momčad, teško je mogao zamisliti bolji debi.

- Zbilja je lijep osjećaj debitirati i postići dva gola te asistirati za treći. Iako je riječ o Primaveri, kvaliteta igrača nije upitna. Zadovoljan sam kako sam odigrao, a vidio sam i da su zadovoljni treneri u mladoj momčadi. S obzirom da s njima nisam trenirao dobro sam se uklopio, a vjerojatno je i trener Mazzari upoznat s mojom igrom - prenio je Radošević prve dojmove nakon debitantskog nastupa.

Talijanski mediji su odmah zaključili da neće dugo čekati na debi u prvoj momčadi.

- Uvijek se može bolje, želim napredovati u svakom segmentu svoje igre. Idemo korak po korak. Moje je da radim, da dajem sve od sebe na svakom treningu i utakmici, bilo za Primaveru ili za prvu momčad, kad do toga dođe.

Napoli se bori za naslov prvaka Italije, Radošević je već okusio što to znači, jer je sjedio na klupi u derbiju prošlog kola protiv Lazija u Rimu.

- Osjeća se pozitivna atmosfera u zraku. Želja kluba i navijača je da se osvoji scudetto. Moram priznati da je i mene brzo obuzeo isti osjećaj. Sjedio sam na klupi na Olimpicu i osjećaj da sam dio te momčad je velika čast, ali jasno je da bih još više volio da sam igrao.

Nastavi li bombama iz slobodnih udaraca parati mreže sigurno će mu Walter Mazzari brzo dati povjerenje.

- Neću preskakati stepenice u svom nogometnom razvoju. Uz mukotrpni rad, zalaganje i uz pomoć Boga želim napredovati i kao nogometaš i kao čovjek, smatram da ću u tome i uspjeti - zaključio je dobro raspoloženi bivši član Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:51