Vladimir Dugandzic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

JURČEVIĆ ODUŠEVLJEN, ALI I IZNENAĐEN Trener Dinama otkrio na čemu zavidi Hajduku i priznao da jedan Kopićev potez nije očekivao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2018. 22:29

Nakon derbija u kojem je Dinamo pobjedom u Splitu (2:1) pobjegao na osam bodova prednost i time najvjerojatnije riješio pitanje budućeg vlasnika trofeja namijenjenog pobjedniku Prve HNL, bilo je zanimljivo poslušati izjave trenera velikih rivala.

- Prvih 15 minuta nismo se uspjeli nametnuti, Dinamo je stabilizirao posjed, očito je i goste motivirao sjajni ambijent. Nakon toga smo se nametnuli kroz kvalitetu posjeda, a u drugi dio smo ušli s još većom energijom. Međutim, još jednom je nogomet pokazao koliko je prevrtljiv. Pokušali smo izmjenama sustava, tražili promjene s klupe, ali nemam generalno što zamjeriti igračima. U ovoj fantastičnoj atmosferi pružili su svoj maksimum - kazao je Željko Kopić, a zatim i odgovorio na pitanje je li razočaran ovakvim raspletom?

- Kada osjetiš atmosferu, u tebi se bude emocije, ali mi smo izgubili jednu utakmicu, izgubili smo tri boda. Nema ništa od dana žalosti i tugovanja, treba ići dalje - zaključio je strateg Bijelih.

S druge strane, na licu Nikole Jurčevića moglo se iščitati veliko zadovoljstvo, ali ne samo igrom i pobjedom, veći i ambijentom u kojem je njegova ekipa nastupila.

- Mogli smo uživati u pravom derbiju, bili smo za nijansu bolji iako je i Hajduk odigrao dobru utakmicu. Možda smo bili spretniji, malo i sretniji. Nakon poraza od Osijeka imali smo imperativ, došli smo pod pritisak, jer smo izgubili prednost, ali ovom pobjedom smo došli na fini razmak pred Hajdukom i Rijekom. Približili smo se cilju iako još ništa nije gotovo - poručio je Jurčević i pritom istaknuo:

- Najviše me raduje derbi za uživanje. Utakmica gdje su se obje momčadi okrenule nogometu, borbi u sjajnom ambijentu. Utakmica bez repova i prekida, pravi putokaz u kojem smjeru se trebaju igrati derbiji. Rivalstvo u sportskom duhu, ali moram reći, zavidim Hajduku na ambijentu, nadam se da ćemo i mi imati takvo ozračje sljedeće sezone.

Nešto kasnije Jurčević je otkrio i što ga je iznenadilo u početnom sastavu Hajduka.

- Očekivao sam jednog drugog igrača u početnom sastavu. Savvasa? Da, njega.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 20:48