Nenad Dugi/Cropix
'PRVENSTVO NIJE GOTOVO'

Jurčić o Hajduku: Tanka je linija od euforije do depresije. Nažalost, to je naš menatlitet

'Ne mogu kazati da je prvenstvo riješeno! Niti ne mislim tako. Odigrana je tek trećina prvenstva, imamo gust raspored utakmica, doći će sigurno do umora i zasićenja'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. listopad 2011. 15:34

Dinamo ima sedam bodova više od Hajduka. Ogromna je to prednost nakon 10 odigranih kola, još veća kad se zna da Modri jako rijetko kiksaju u Prvoj HNL. ...

Ali, što kaže trener Krunoslav Jurčić? Misli li i on da je prvenstvo već sad riješeno?

- Ne mogu kazati da je prvenstvo riješeno! Niti ne mislim tako. Ne, ništa još nije riješeno. Odigrana je tek trećina prvenstva, imamo dosta gust raspored utakmica, doći će sigurno do umora i zasićenja. Tu prije svega mislim na mentalno zasićenje. U takvim okolnostima je moguć nekakav kiks. Naša prednost u ovom trenutku je velika, ali bilo bi neozbiljno zaključivati prvenstvo. Bit će još zanimljivih okršaja i borbe - kazao je Jurčić.

Trener Dinama nikad nije bio bahat i arogantan, pa se takav njegov odgovor mogao i očekivati. On za svaku utakmicu maksimalno želi motivirati svoje dečke, osim pobjeda želi da Modri igraju i lijep nogomet.

A kako komentira događaje u Splitu nakon neodlučenog u gradu na četiri rijeke? Čitamo da se Poljudom razvukla depresija, da se gubi vjera u mogućnost da se dostigne Dinamo?

- Nažalost, to je obilježje našeg mentaliteta. Od euforije do depresije vrlo je tanka linija. Posebno u nogometu na ovim našim prostorima. Tu ne mislim samo na Hajduk. Naravno, takve amplitude u razmišljanju i ponašanju nisu odlike jakih sustava. Što će ih biti manje, naš nogomet će biti jači i bolji - zaključio je Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 03:21