Drago Sopta / Cropix
SLOVENSKE PRIPREME

Jurčić s Rogle oduševljen poručio: 'U Dinamu još nije bilo tako karakterne momčadi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. lipanj 2013. 13:43

Raspoložen je Kruno Jurčić na Rogli , može ga se i nasmijati, dopušta igračima na treningu i pokoju šalu.

- Ma, odlična je atmosfera, na samo sad, već svih ovih šest mjeseci otkad sam ovdje. Radimo jako dobro, zadovoljan sam, a baš je ta atmosfera osnovni preduvjet za dobar posao - hvali Kruno Jurčić svoje igrače, otkriva da je u ovih pola godine napravio više nego je očekivao.

- Kad sam prošli put bio ovdje na Rogli, bilo je sasvim drugačije. Tada smo u samo desetak dana morali složiti novu momčad, koja je napadala Ligu prvaka. I uspjeli smo. Sada smo dobili priliku raditi šest mjeseci, moram priznati da je sve prošlo glatko, iznenađujuće glatko. Dosad smo napravili dobar posao. Uspjeli smo dići igrače koji su trebali biti, 'ajmo reći, rehabilitirani, poput Addyja, Husejinovića, Pamića, koji su željeli novu priliku i najboljem su putu da se vrate na pravi put. Imamo dosta ujednačenu momčad, imamo dosta igrača, puno je utakmica i očekujem od svih njih da iznesu teret ove jeseni.

Ovako gledajući sa strane, čini nam se da svlačionica diše vrlo pozitivno, da nema, barem ne mnogo, “crnih ovaca”, svi se, više-manje, druže i djeluju vrlo motivirajuće jedni za druge?

- Točno! Kad sam se vraćao htio sam takvu svlačionicu i to sam dobio. Reći ću vam, stojim iza toga, u Dinamu još nije bilo tako karakterne momčadi! Rijetko se događa da se tako poklope igračke i ljudske kvalitete igrača. Imamo starije igrače poput Leke i Joea, koji su iskusni, koji su puno toga prošli, ali i dalje žele igrati i motivirani su. Ostali su mlađi, ali isto tako željni uspjeha, sve to zajedno je vrlo važno. Uz to, ono što sam već rekao, Dinamova svlačionica poznata je da jako brzo i dobro prihvaća nove igrače, Migliore se brzo privikava, vrlo je komunikativan i društven, još kad malo riješi tu jezičnu barijeru... Vjerujem i da će se Soudani i Fernandes brzo uklopiti.

Jedino iskače Sammir, stalno neki problemi, nezadovoljstvo?

- Sammir je, prije svega, umoran. Mentalno je umoran od svega što mu se radi, to nije u redu. Jasno da bi volio otići kući, odmoriti se, ali raspored nam je takav i tu se ne može ništa. Pričao sam sa Sammirom, dogovorili smo se neke stvari i već vidim da je reagirao pozitivno. On igra jako dobar nogomet, i samo neka nastavi tako igrati.

Ipak, uvijek je moguć njegov odlazak. Vi pripremate momčad s njim, a on možda ode, imate li već sad zamjenu za njega?

- Iskreno, volio bih da što prije završe te priče i poslovi oko odlazaka i dolazaka da mogu uigravati momčad...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:25